Κυρ. Μητσοτάκης: Ανάγκη επαναπροσδιορισμού του πολιτικού συστήματος (video)

23:43 18/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού του πολιτικού συστήματος αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας σε διάλεξη που οργανώθηκε στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης και την ομώνυμη Έδρα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με θέμα «Το θάρρος ως δημοκρατική αρετή. Ένα αρχαίο Ελληνικό ιδεώδες και η σύγχρονη προοπτική του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Ιούνιο του 1989 «τότε, που ο φιλελεύθερος Μητσοτάκης

κάλεσε στο ίδιο μετερίζι της Ελλάδας, τους ηγέτες της Αριστεράς Χαρίλαο Φλωράκη και Λεωνίδα Κύρκο, στηρίζοντας από κοινού μία κυβέρνηση συνεργασίας. Πέτυχε, έτσι, στο μέγιστο βαθμό την εθνική συμφιλίωση, που ήταν ένα ζητούμενο 45 ετών. Ναι! Στην Ελλάδα, οι διαχωριστικές γραμμές του μίσους γκρεμίστηκαν νωρίτερα από το τείχος που χώριζε τα δύο αντίπαλα συστήματα του πλανήτη».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην παρούσα συγκυρία ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ: “…ένας λαός δοκιμασμένος από καταστροφές και διχασμούς, παραπλανήθηκε, έστω και πρόσκαιρα, από ένα κομματικό μόρφωμα, που ενσάρκωσε τις χειρότερες πλευρές του χθες… Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται σε σωστό δρόμο για να κερδίσει τη μάχη απέναντι σε μια ποιοτική «πρόκληση θάρρους»”.

Keywords
Τυχαία Θέματα