Κύπρος δεν Ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ

08:26 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η βραβευθείσα ταινία: «Γης μου αρώματα» των μαθητών του τμήματος ΣΤ1 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης θα προβληθεί σήμερα στις επτά και μισή το απόγευμα στην Ξάνθη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώνει στην αίθουσα εκδηλώσεων «Π» των Καπναποθηκών ο Σύλλογος Κυπρίων.

«Πρόκειται για μια εργασία των παιδιών και της δασκάλας τους που παρουσιάζει με δραματοποιημένο τρόπο το θέμα της Κύπρου, είχε προηγηθεί δική μου επίσκεψη στο σχολείο » δηλώνει η Ελένη

Χατζηγεωργίου, πρόεδρος του Συλλόγου. Η ταινία βραβεύτηκε σε διαγωνισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ίδιο σχολείο πέρσι είχε γράψει και είχε μελοποιήσει ένα τραγούδι για την Κύπρο στέλνοντας το δικό του ξεχωριστό μήνυμα «Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ» αποσπώντας διάκριση σε διαγωνισμό της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

«Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσει εξιστορώντας την δράση του στον απευλευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, ο αγωνιστής Ανδρέας Βασιλείου που ζει στη Ροδόπη » δηλώνει η κυρία Χατζηγεωργίου έχοντας ήδη συμπληρώσει 33 χρόνια παρουσίας στη Θράκη. «Την Θράκη την αγαπώ, είναι η δεύτερη πατρίδα μου, ωστόσο, η Κύπρος είναι ο τόπος μου» δηλώνει και συγκινημένη θυμίζει τους στίχους του λαϊκού ποιητή Πιερή Κουτσόφτα «Το σπίτιν π’ αναγιώθηκεν καχένας να συντήσιει οι πιο μεγάλοι ρήτορες του κόσμου εν οι τοίσιοι».

Φώτο:Ελένη Χατζηγεωργίου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα