Κριτική ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή στο πρόγραμμα μετακίνησεις προσφύγων στην ενδοχώρα

00:04 26/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τις επόμενες εβδομάδες μετατέθηκε η μεταφορά 1500 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο στην ενδοχώρα που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο 25 Απριλίου και σκληρή κριτική ασκεί η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου και ο τοπικός βουλευτής Γιάννης Μπουρνούς.  Μιλούν για κατάργηση του προγράμματος μετακίνησης προσφύγων στην ενδοχώρα ενώ ο βουλευτής τονίζει ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης και η κυβέρνηση μετατρέπει τη Λέσβο σε μια τεράστια φυλακή εξαθλιωμένων «ανεπιθύμητων»

Γιάννης Μπουρνούς

Η κυβέρνηση μετατρέπει τη

Λέσβο σε μια τεράστια φυλακή εξαθλιωμένων «ανεπιθύμητων»

 

Οι επιτελείς της κυβέρνησης προφανώς δεν επηρεάζονται από τις τραγικές εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, από τη διαδικασία διανομής φαγητού στο ΚΥΤ Μόριας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Με τις αποφάσεις τους, μας το λένε καθαρά, ότι αποφάσισαν να αφήσουν τους Λέσβιους στην τύχη τους, καταδικασμένους να σηκώσουν μόνοι τους όλη την προσφυγική κρίση. Να μετατρέψουν με κυνισμό και αυταρχισμό, τη Λέσβο σε σωφρονιστική φυλακή για τους χιλιάδες εξαθλιωμένους «απόκληρους».

Η πρόκληση αυτή δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από τους δημοκρατικούς πολίτες του νησιού μας. Αποσυμφόρηση, τώρα!

Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ:

Απαιτούμε την άμεση μεταφορά 15.000 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλη την επικράτεια.

Δεν υπάρχουν δυο Ελλάδες.

Δεν υπάρχουν νησιά δεύτερης κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν πολίτες υποτελείς.

 

Οι κάτοικοι της Λέσβου δεν πρόκειται να σταματήσουν να διεκδικούν τα αυτονόητα και δεν θα υποκύψουν στις πιέσεις που τους ασκούνται προκειμένου  να αποδεχτούν τα κλειστά κέντρα φυλακές που ονειρεύεται να φτιάξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

The post Κριτική ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή στο πρόγραμμα μετακίνησεις προσφύγων στην ενδοχώρα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα