Κριτική Γ. Μπουρνού στην κυβέρνηση για τις κρατικές αεροπορικές αρχές

18:06 26/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Κριτική του Βουλευτή Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Γ. Μπουρνούς: “Με αυτό το νομοσχέδιο, που είχε αποτελέσει και αντικείμενο ερώτησής μας στις 15 Οκτωβρίου προς τους Υπουργούς Μεταφορών και Εθνικής Άμυνας, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταργεί τις Κρατικές Αεροπορικές Αρχές στα περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ άλλων και στα ακριτικά αεροδρόμια των νησιών της Περιφέρειας

Βορείου Αιγαίου (Λήμνου, Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου και Ικαρίας) καθώς και στα έξι αδειοδοτημένα ελικοδρόμια (Αγίου Ευστρατίου, Ερεσού Λέσβου, Ψαρών, Οινουσσών, Φούρνων και Ραχών Ικαρίας). Οι καταργούμενες αεροπορικές αρχές εξασφάλιζαν μόνιμη κρατική παρουσία στα αεροδρόμια και  ήταν υπεύθυνες για την τήρηση εφαρμογής της εθνικής και αεροπορικής νομοθεσίας για την ασφάλεια πτήσεων, αεροδρομίων και εργαζομένων, τα δικαιώματα επιβατών, αλλά και την εφαρμογή σχεδίων εκτάκτων καταστάσεων και σχεδίων που αφορούν την Εθνική Άμυνα και την οργάνωση των αεροδρομίων σε περίπτωση εθνικής κρίσης και πολεμικής σύρραξης.”

The post Κριτική Γ. Μπουρνού στην κυβέρνηση για τις κρατικές αεροπορικές αρχές appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα