Κρήτη: Προσοχή για τον ιό του Νείλου – Ένα κρούσμα στο Ρέθυμνο

07:16 11/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση σχετικά με την εκδήλωση κρούσματος του ιού του Νείλου στον Μυλοπόταμο, έδωσε στη δημοσιότητα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου.

Το περιστατικό αφορούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία νοσηλεύθηκε από τις 31/7 έως και τις 6/8 και έχει πάρει πλέον εξιτήριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και στους συμπολίτες μας στο Ρέθυμνο την τρέχουσα περίοδο όσον αφορά την προστασία από τα κουνούπια, καθώς σύμφωνα την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους, στην

Ελλάδα, 09 Αυγούστου 2018, 1 για φέτος έχουν καταγραφεί ήδη 60 κρούσματα ιού του δυτικού Νείλου, εργαστηριακά επιβεβαιωμένα.

Από αυτά, μάλιστα, τα 3 ήταν θανατηφόρα. Στην Κρήτη εμφανίστηκε αυτές τις ημέρες ένα περιστατικό, στο Δήμο Μυλοποτάμου, αφορά μια ηλικιωμένη ασθενή, που νοσηλεύθηκε μεταξύ 31/7 και 6/8 και έχει πάρει πλέον εξιτήριο.

Έτσι, η επιτροπή για την πρόληψη και αντιμετώπιση τροπικών νοσημάτων του υπουργείου υγείας, ανήρτησε πίνακα με τις επηρεαζόμενες από τον ιό του δυτικού Νείλου περιοχές της χώρας , μεταξύ των οποίων είναι και ο Δήμος Μυλοποτάμου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα