Κρήτη και εναλλακτικός τουρισμός

10:04 6/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ανάδειξη της Κρήτης ως ιδανικός τόπος διακοπών και εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός, η ποδηλασία, οι οδοιπορικές διαδρομές, οι καταδύσεις και τα θαλάσσια σπορ, ήταν ο στόχος της Περιφέρειας Κρήτης, στην τουριστική έκθεση του Μονάχου, όπου συμμετείχε με δικό της περίπτερο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού και αναψυχής στη Βαυαρία, την οποία επισκέφτηκαν

135.000 Γερμανοί αλλά και επισκέπτες από τις γειτονικές χώρες.
Στις πέντε ημέρες λειτουργίας της το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός επισκεπτών, που εκδήλωσαν τις προτίμηση τους για διακοπές στο νησί. Μάλιστα ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς ήταν «επαναλαμβανόμενοι» επισκέπτες της Κρήτης για πολλά χρόνια, και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την επιθυμία τους να επισκεφθούν και πάλι την μεγαλόνησο, επισημαίνοντας την συμβολή της Κρήτης στην διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Οι πολυάριθμοι επισκέπτες ζητούσαν ενημέρωση για εναλλακτικές μορφές διακοπών στην Κρήτη, κυρίως στη φύση και το βουνό, όπως επίσης για τις δυνατότητες που προσφέρονται για χειμερινό τουρισμό, καθώς οι Γερμανοί λαμβάνουν πολυήμερη άδεια και στην διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα