Κρίσιμο τετ-α-τετ της τρόικας με την ηγεσία του Υπ. Υγείας

18:58 6/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Την Πέμπτη γίνεται το κρίσιμο τετ α τετ της τρόικας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Οι δανειστές ζητούν στοιχεία για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και συγκεκριμένο κατάλογο γιατρών του ΕΟΠΥΥ που παρουσίασαν παραβατική συμπεριφορά το τελευταίο διάστημα. Ακόμα, αποτελεί μνημονιακή δέσμευση η μείωση του αριθμού των γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό από 12.000 σε 10.000.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του
ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, τους τελευταίους 4 μήνες καταγράφηκαν 120 παραβάσεις γιατρών με πρόστιμα που ανέρχονται στις 300.000 ευρώ ενώ άλλες 1355 υποθέσεις βρίσκονται σε εξέλιξη πειθαρχικής διαδικασίας.Παραβατικότητα γιατρών ΕΟΠΥΥΟι κυριότερες παραβάσεις αφορούν:-Εικονικές συνταγές-Συνταγογράφηση απουσία ή εν αγνοία του ασφαλισμένου-χρέωση εικονικών επισκέψεων-είσπραξη επιπλέον αμοιβήςΠαραβατικότητα φαρμακοποιώνΠαραβατικές συμπεριφορές παρατηρήθηκαν και σε 93 φαρμακεία και επιβλήθηκαν πρόστιμα 92.000 ευρώ.
Οι πιέσεις της τρόικας εντείνονται ώστε να μειωθούν και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί που σήμερα -σύμφωνα με τον πρόεδρο- είναι 12.000. «Οφείλουμε να μειώσουμε σε 10.000, κάθε σύμβαση που λήγει δεν ανανεώνεται».
Στη συνάντηση με τους δανειστές θα τεθούν επί τάπητος η μείωση των τιμών των φαρμάκων και οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων.

Εν τω μεταξύ, Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενος για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος λόγω υποχρηματοδότησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα