Κρεμλίνο: Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στο Βιετνάμ αύριο Παρασκευή

11:31 9/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση θα έχει αύριο Παρασκευή στο Βιετνάμ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών της Ασίας- Ειρηνικού (APEC), όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνει η αμερικανική πλευρά.

«Θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου», δήλωσε ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου, διευκρινίζοντας ότι «συζητείται» η ώρα της συνάντησης.

Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει χθες Τετάρτη ότι

είναι «πολύ πιθανό» να υπάρξει μια τέτοια συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Πούτιν, η δεύτερη μετά την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου τον Ιανουάριο.

«Ο Πούτιν και ο Τραμπ θα συμμετάσχουν στην ίδια σύνοδο και θα βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο. Γι’ αυτό είναι απολύτως λογικό να συναντηθούν», εξήγησε χθες ο Ουσάκοφ.

Όταν όμως ρωτήθηκε σχετικά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, που συνοδεύει τον Τραμπ στην περιοδεία του στην Ασία, απάντησε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η συνάντηση των δύο ηγετών.

«Δεν έχει υπάρξει συμφωνία για μια επίσημη διμερή συνάντηση», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Συνεχίζουμε τις συζητήσεις», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα