Κοζάνη: Υποδοχή Oλυμπιακής φλόγας στην Δυτική Μακεδονία

09:29 26/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Ολυμπιακή Φλόγα των ΧΧΙΙΙ χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στην PyeongChang της Ν. Κορέας από 9 έως 25 Φεβρουαρίου 2018 υποδέχεται από σήμερα η Δυτική Μακεδονία.

Στα Γρεβενά η άφιξη της ολυμπιακής φλόγας θα γίνει στις 11:00 το πρωί από την είσοδο της Καλαμπάκας όπου θα παραδοθεί στον πρώτο λαμπαδηδρόμο Παπαστεργίου Στέργιο. Στη συνέχεια την φλόγα θα παραλάβει η

Ελένη Κουτσαλιάρη η οποία θα ανάψει το βωμό στην πλατεία Αιμιλιανού και θα ακολουθήσει επίσημη τελετή με ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου, του Εθνικού ύμνου της Νότιας Κορέας και της Ελλάδας και έπαρση σημαιών. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί του Δημάρχου Γρεβενών, του εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Αγώνων.

Στην Κοζάνη η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στις 13.30 στην οδό Μοναστηρίου 68 στην Κοζάνη, στην συνέχεια θα προχωρήσει προς την οδό Μοναστηρίου και την οδό Παύλου Μελά για να καταλήξει στις 13.39 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου θα γίνει και η αφή της. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και εκδήλωση για την Ολυμπιακή Φλόγα. Η φλόγα θα αναχωρήσει από το βωμό της κεντρικής πλατείας Κοζάνης μετά από 90 λεπτά και συγκεκριμένα στις 15.10 το μεσημέρι οπότε θα κατευθυνθεί προς την οδό Παύλου Χαρίση, Ξ. Τριανταφυλλίδη, Κωνσταντίνου Δαβάκη και την 3ης Σεπτεμβρίου από όπου θα αναχωρήσει στις 15.19 για την Καστοριά.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα