Κοζάνη: Το Πανελλήνιο συνέδριο των ΑΧΕΠΑ τον ερχόμενο Μάιο στην Κοζάνη

12:52 17/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Κοζάνη θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Συνέδριο των 20 τμημάτων ΑΧΕΠΑ που λειτουργούν στην χώρα. Μάλιστα όπως τόνισε ο Γραμματέας της Οργάνωσης Βασίλης Καψάλης, τον ερχόμενο Μάιο, αναμένονται εκπρόσωποι των τοπικών τμημάτων από όλη την Ελλάδα, σύνεδροι από όλο τον κόσμο καθώς και η ηγεσία των ΑΧΕΠΑ

από την Αμερική με το τοπικό τμήμα ΑΧΕΠΑ HJ-15 «Ι. Τράντας» Κοζάνης, να είναι ο οικοδεσπότης του συνεδρίου για το 2017. Η εκδήλωση βράβευσης στον Δρ ιατρικής Χαρίσιο Μπουντούλα, ήταν η εναρκτήρια δράση για την φετινή περίοδο για την τοπική οργάνωση, που διανύει τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας της στην περιοχή. Με στόχο τις παρεμβάσεις προς όφελος της κοινωνίας και την προώθηση των αξιών που διέπουν την οργάνωση ΑΧΕΠΑ, ανά τον κόσμο, όπως η φιλανθρωπία, η εκπαίδευση, ενισχύοντας παράλληλα και την ατομική επίδοση και την προσφορά στο σύνολο, θα συνεχιστούν οι δράσεις και φέτος,σύμφωνα με τον κ. Καψάλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οργάνωση ιδρύθηκε στην Ατλάντα των ΗΠΑ το 1922, όταν οκτώ ομογενείς μετανάστες ενώθηκαν για να αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία που ανέκυψε στην αμερικανική κοινωνία των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα. Συμπληρώνοντας, 94χρόνια ζωής, η AΧEΠA αποτελεί την Ένωση των Ελλήνων της Αμερικής, μια ανεξάρτητη οργάνωση, τον παλαιότερο και μεγαλύτερο σύλλογο της ελληνικής διασποράς.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα