Κοζάνη: Συνάντηση όλων των δημάρχων της ΕΓΝΑΤΙΑΣ

10:41 7/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση όλων των Δημάρχων κατά μήκος της Εγνατίας οδού για το θέμα των διοδίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου το μεσημέρι στην Καβάλα ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη που μίλησε στην ΕΡΤ Κοζάνης. Ο κ. Ιωαννίδης

εξήγησε πως απαιτείται ενημέρωση και συντονισμός της δράσης των δήμων ούτως ώστε να δρομολογηθούν ενδεχόμενες ενέργειες των δήμων κατά μήκος του μεγάλου αυτοκινητοδρόμου. Εκφράζοντας την εκτίμηση του για την τοποθέτηση των διοδίων ο κ. Ιωαννίδης επεσήμανε πως η συγκεκριμένη κίνηση –απαίτηση προέρχεται από το γεγονός να γίνει πιο ελκυστική για τους επενδυτές που θα εκφράσουν το ενδιαφέρον τους και λιγότερο για την συντήρηση και λειτουργία της, το αντίτιμο της οποίας θα λειτουργούσε ανταποδοτικά στους πολίτες. Όσον αφορά την λειτουργία αναλογικών διοδίων τόνισε πως καταρχήν δεν είναι αρνητικός καθώς επέρχεται τρόπον τινά και η δικαιοσύνη, ωστόσο όλα τα ζητήματα των διοδίων είναι θέματα συλλογικών αποφάσεων της αυτοδιοίκησης.

Εν τω μεταξύ την αντίθεση του στη ζυμουργία νέων διοδίων στην περιοχή εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο Βοΐου, το οποίο αποφάσισε, ανάλογα με τις εξελίξεις, να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα