Κοζάνη: Σε πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης για την φιλία, η Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη

11:39 28/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται με  επιτυχία, το πρόγραμμα της  Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο οποίο συμμετέχει και η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, με τον  τίτλο «ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι».

Αυτές  τις  δύσκολες  ημέρες  του  εγκλεισμού  στο σπίτι,  προτείνεται σε παιδιά  ηλικίας  10 ετών και άνω , να ασχοληθούν  στο νέο εργαστήριο του προγράμματος με  την φιλία, δίνοντας  «χέρια φιλίας»  με έναν καινούργιο φίλο από κάποια κοντινή

ή μακρινή χώρα, με έναν λίγο διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο.

Ο καινούργιος  φίλος μπορεί να  είναι  φανταστικός «νέος φίλος»  ή  μπορεί να είναι και  υπαρκτός, όπως ένα παιδί που ήρθε στο σχολείο ή την γειτονιά,  από άλλη χώρα. Τα παιδιά, θα αναζητήσουν στον χάρτη και το διαδίκτυο για να βρουν την χώρα από την οποία είναι ή θέλουν να είναι ο καινούργιος τους φίλος και  μετά θα ζωγραφίσουν το δικό τους χέρι με τα χρώματα της σημαίας τους και το χέρι του φίλου τους με τα χρώματα της δικής του σημαίας.

Το ένα χέρι θα αντιπροσωπεύει το παιδί και το άλλο τον φίλο του. Σε κάθε χέρι θα γράψουν το όνομα και την χώρα καταγωγής τους, ενώ  μετά  θα   μπορούν να φωτογραφίσουν ή να σκανάρουν τις ζωγραφιές τους και να τις αποστείλουν στην βιβλιοθήκη , στο email [email protected].

Οι άνθρωποι της βιβλιοθήκης θα την αναδημοσιεύσουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και έτσι, οι ζωγραφιές τους θα ταξιδέψουν με την βοήθεια του Διαδικτύου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα