Κοζάνη: Προτάσεις και επισημάνσεις του Μιχάλη Παπαδόπουλου, για «μία πραγματικά δίκαιη μετάβαση»

14:10 12/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο  χρόνος πιέζει ασφυκτικά και όλοι θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας, για την μεγαλύτερη δυνατή  άντληση κεφαλαίων  και την κινητοποίηση επενδύσεων για την αειφόρο βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και το μέλλον των ανθρώπων της στην Πράσινη Εποχή», τονίζει  σε άρθρο του με τίτλο «για μία  πραγματικά  δίκαιη μετάβαση», ο Βουλευτής της Ν.Δ  στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

 

«Βασική επιδίωξη είναι να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες της περιοχής,  να ληφθεί υπόψη η  ταχύτητα απεξάρτησης από το

λιγνίτη , αλλά και να   τροποποιηθούν τα υφιστάμενα κριτήρια κατανομής ή και να προστεθούν νέα με σκοπό την πραγματικά δίκαιη μετάβαση», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο  Βουλευτής  της  Ν.Δ  αναφέρεται  και στην πρόσφατη συνάντηση  που είχε  με τον  Ευρωβουλευτή  της  ΝΔ  και μόνο αρμόδιο εισηγητή της Έκθεσης του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου για το ταμείο δίκαιης μετάβασης  στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης –REGI- Μανώλη  Κεφαλογιάννη, στον οποίο κατέθεσε τις προτάσεις  του, τόσο για τα κριτήρια που πρέπει να ισχύσουν , σχετικά με  την ταχύτητα μετάβασης, το ποσοστό των εργαζομένων στην εξόρυξη και το βαθμό εξάρτησης από λιγνίτη και  λιθάνθρακα, όσο όμως  και για την γενναία αύξηση των πόρων του ευρωπαϊκού ταμείου δίκαιης μετάβασης ,από  7,5 σε 17,88 δισεκ. ευρώ , προκειμένου η χρηματοδότηση της μετάβασης να μην εξαρτάται από την πρόσθετη συνδρομή των διαρθρωτικών ταμείων .

Να σημειωθεί  ότι  η  παρουσίαση του σχεδίου έκθεσης για το ευρωπαϊκό ταμείο δίκαιης μετάβασης,  θα πραγματοποιηθεί σήμερα,  σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη της REGI , ενώ η  προθεσμία για την κατάθεση τροπολογιών,  λήγει στις 20 Μάϊου 2020.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ :Αντώνης Μαυρίδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα