Κοζάνη: Πολιτιστικό μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Καλών Τεχνών

09:11 28/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μνημόνιο Συνεργασίας θα υπογράψουν σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, ο Δήμος Κοζάνης και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας. Έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, καθώς και προβολή οπτικού υλικού, θα σφραγίσουν την συνεργασία η οποία είχε επικαιροποιηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης σε συνεδρίαση τον περασμένο Ιούνιο. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις,

όπως μια δράση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στις 6.30 το απόγευμα και έκθεση ζωγραφικής Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών Κοζάνης. Ενώ στις 7 έχει προγραμματιστεί συναυλία με τους Δημήτρη Γαύρο, Σάκη Ντοβόλη, Φώτη Βακουφτσή και Φώτη Ντοβόλη.

Πρόκειται για μια συνεργασία που έχει βασικό στόχο την προώθηση της πολιτιστικής και πολιτισμικής ανάπτυξης της περιοχής, την προαγωγή της εκπαίδευσης και της έρευνας καθώς και τη δημιουργίας εστιών πολιτισμού.

Μάλιστα το σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου Κοζάνης με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας) εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το περασμένο καλοκαίρι, με την συνεργασία των δυο φορέων σε δράσεις που αφορούν μεταξύ άλλων στη συνδιοργάνωση επιμορφωτικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων και διαλέξεων, στην εικαστική επιμέλεια ενημερωτικών εντύπων, παραγωγή ντοκιμαντέρ, καθώς και στη λειτουργία μόνιμης έκθεσης έργων σπουδαστών της σχολής στο νέο κτίριο της ΚΔΒΚ, αλλά και σε άλλα κτίρια του Δήμου Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη-Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα