Κοζάνη: Πληρωμή χρέους 1,4 εκατ. της Δ.Υ.ΠΡΑ Α.Ε

08:28 18/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την οριστική απεμπλοκή της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και του Περιφερειακού ταμείου από την εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης υδάτινου δυναμικού της Πραμόριτσας Βοϊου (Δ.Υ.ΠΡΑ Α.Ε) , μετά την θετική εξέλιξη που συμειώθηκε με την απαλλαγή της εταιρείας και του Δήμου Βοϊου από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του 1, 4 εκατ. ευρώ, έκανε γνωστή ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς.

Σε ενημέρωση που έγινε κατά τη διάρκεια της χθεσινής

συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας , ο κ. Πλακεντάς χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντική» την εξέλιξη αυτή, αφού όπως υπογράμμισε «η Περιφέρεια, η Δ.Υ.ΠΡΑ Α.Ε και ο Δήμος Βοϊου δεν επιβαρύνονται ούτε με ένα ευρώ από το χρέος αυτό, το οποίο πληρώθηκε από τα διαθέσιμα των ληξιπρόθεσμων της Γενικής Κυβέρνησης».

Με την πληρωμή του 1,4 εκατ. ευρώ, εξοφλείται το χρέος στη ΔΕΗ, το οποίο αφορούσε κατανάλωση ρεύματος στο αντλιοστάσιο της Δ.Υ.ΠΡΑ Α.Ε, ενώ η απεμπλοκή της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας , προβλέπει την απόδοση όλων των εγκαταστάσεων και την μεταβίβαση των μετοχών που κατείχε στην Εταιρεία.

Το σχέδιο της απεμπλοκής επεξεργάζονται νομικοί και λογιστές και με την πληρωμή του χρέους διασφαλίζεται η λειτουργία της Δ.Υ.ΠΡΑ Α.Ε , από την οποία υδροδοτούνται οι οικισμοί του Βοϊου Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα