Κοζάνη-Πάνος Ρήγας, Γραμματέας Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνία μηδενικού δημοσιονομικού κόστους

19:32 21/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Με την συμφωνία, εξασφαλίζεται ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος και χρόνος, για να βγει η χώρα στις αγορές και να αποπληρώνει το χρέος και τα τοκοχρεωλύσια , όπως μία κανονική χώρα», τόνισε από την Κοζάνη το απόγευμα, ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, ξεκινώντας την τετραήμερη επίσκεψη του στην Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι πρόκειται

για μία συμφωνία με δύσκολες πλευρές, αλλά και θετικά στοιχεία και μέτρα κοινωνικής προστασίας, τα οποία έχουν μηδενικό δημοσιονομικό κόστος, κάτι που όπως υπογράμμισε «δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα».

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ Κοζάνης, ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο και δανειακή σύμβαση» , αφού η συμφωνία αυτή είναι ολοκλήρωση της σύμβασης που έγινε το 2015 από τις αξιολογήσεις που γίνονται. «Εάν δεν υπάρξουν μέτρα απομείωσης του χρέους, δεν θα ισχύσει η συμφωνία», δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά, ο κ. Ρήγας.

Άσκησε επίσης κριτική στη Ν.Δ , την οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνη» και τυχοδιωκτική», επισημαίνοντας ότι «δεν ψήφισε τα θετικά μέτρα αυτής αλλά και της προηγούμενης περιόδου, ζητώντας κάτι για το πλεόνασμα που γνωρίζει ότι είναι πρακτικά αδύνατο».

Σε ότι αφορά τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου, επικεντρώθηκε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με τα αναπτυξιακά μέτρα, στην συνταγματική αναθεώρηση για την εμβάθυνση της δημοκρατίας , καθώς και στην αντιμετώπιση των ελλειμμάτων που υπάρχουν για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Κατά την πρώτη ημέρα της τετραήμερης επίσκεψης του στην Δυτική Μακεδονία, ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε σε σύσκεψη με την Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε και συναντήσεις με συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το βράδυ με στελέχη της οργάνωσης του κόμματος στην Πτολεμαϊδα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα