Κοζάνη: Μειωμένα σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού – Χωρίς παρέλαση η επέτειος απελευθέρωσης

23:59 10/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα 11 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε. Κοζάνης, όπως  ανακοινώθηκαν σήμερα Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 από τον ΕΟΔΥ. Συνολικά στην Δυτική Μακεδονία καταγράφονται 13 εκ των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες τα  9 στο Δήμο Κοζάνης, 1 στο Δήμο Εορδαίας και 1 στο Δήμο Σερβίων. Σε ότι αφορά στην υπόλοιπη Δ. Μακεδονία ο ΕΟΔΥ

ανακοίνωσε 1 στο Δήμο Φλώρινας και 1 στο Δήμο Άργους Ορεστικού.

Εν τω μεταξύ μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα παραμένει σε μίνι lockdown η Π.Ε Κοζάνης που στον υγειονομικό χάρτη της χώρας κατατάσσεται στο επίπεδο 3, της αυξημένης επιτήρησης. Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο  την τελευταία βδομάδα κυρίως στο Δήμο Κοζάνης.

Ανησυχία υπάρχει σε ότι αφορά τους χώρους όπως εντοπίζονται θετικά στον κορωνοϊού κρούσματα, όπου και συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις και πραγματοποιούνται τα τεστ όσων έχουν έρθει σε επαφή τόσο στο οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον ώστε να σταματήσει η διασπορά εν αναμονή των εξελίξεων και της απόδοσης των μέτρων που τηρούνται σε πολύ μεγάλο ποσοστό πλην εξαιρέσεων. Ωστόσο και καταστήματα εστίασης έκλεισαν  λόγω εργαστηριακών ελέγχων στο προσωπικό και απολύμανσης στο χώρο τους.

Μεγάλη είναι η κίνηση και στο Νοσοκομείο Κοζάνης τις τελευταίες, όπου νοσηλεύονται 10 άτομα στην κλινική covid19 καθώς και ασθενείς με συμπτώματα του ιού, ενώ δόθηκαν σήμερα και εξιτήρια μεταξύ αυτών και μιας 85 χρονης γυναίκας από την περιοχή του Δήμου Βοίου, Συνεχίζονται καθημερινά τα τεστ στο εργαστήρι μοριακής βιολογίας στο Νοσοκομείο Κοζάνης, τα οποία και ξεπερνούν τα 350 ημερησίως με τα αποτελέσματα να δίδονται σε 4 ώρες .

Εν τω μεταξύ λόγω των μέτρων  που ισχύουν για την περιοχή η αυριανή 108η επέτειος απελευθέρωσης της Κοζάνης θα είναι διαφορετική καθώς θα πραγματοποιηθεί χωρίς παρέλαση και κατάθεση στεφάνων. Περιορισμένες και επετειακές εκδηλώσεις κατά τον σημερινό εορτασμό της απελευθέρωσης από του Τούρκους στα Σέρβια Κοζάνης.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα