Κοζάνη: Με βραβείο μουσικής και Α΄ ανδρικού ρόλου η ταινία «Ουτοπία» του Νίκου Κουρού

12:29 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δυο σημαντικά βραβεία απέσπασε η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Νίκου Κουρού «Ουτοπία» στο 11ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Κύπρου που έλαβε χώρα στην Πάφο. Η ταινία απέσπασε το βραβείο, για τις θαυμάσιες μουσικές συνθέσεις του Γιάννη Παπαδημητρίου, που το μοιράστηκε με τον David Muhlenfeld για την ταινία “Lewis and Clarq” και εκείνο του α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Νίκου Κουρού. Η απονομή των βραβείων έγινε στο Τεχνόπολις

20 στην Πάφο, την περασμένη Κυριακή, παρουσία του δημάρχου της πόλης κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος απένειμε το βραβείο στον Νίκο Κουρού. Την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ Πέτρα Τερζή, αποτελούσαν διεθνή μεγάλα ονόματα μεταξύ άλλων όπως ο Vivek Singhania από την Ινδία, ο George F Roberson από τις ΗΠΑ, ο βραβευμένος Κινέζος σκηνοθέτης Wang Jingguang καθώς και ο Διευθυντής Φωτογραφίας Bill Butler (Jaws, Rocky ΙΙ, Rocky ΙΙΙ, Rocky ΙV, Grease, Godfather.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ουτοπία», συνεχίζει την πετυχημένη της πορεία, καθώς συγκαταλέγεται στις ταινίες στις οποίες το Jagran Film Festival της Ινδίας επέλεξε να ξαναπροβαλλει στις 29 Σεπτεμβρίου, παράλληλα θα συμμετάσχει στο Bridges Film Festival στο Ναύπλιο, στα τέλη Οκτώβρη, ενώ επιλέχθηκε να πάρει μέρος στο τμήμα «Αγορά» του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το Νοέμβρη 2016.

ΕΡΤ Κοζάνης:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα