Κοζάνη: Με στόχο την πραγματική αποτύπωση των οικονομικών στοιχείων η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ισολογισμό και απολογισμό

12:37 2/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειλικρίνεια και σαφή διάθεση για πλήρη και πραγματική αποτύπωση των οικονομικών στοιχείων του Δήμου Κοζάνης θα διέπει την παρουσίαση σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης του ισολογισμού χρήσης και του ταμειακού απολογισμού 2017 της Δημοτικής Αρχής.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Βαλαής.

Υπογράμμισε πως σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές που ήταν θετικές απολογιστικά, ο απολογισμός για το 2017 είναι αρνητικός κατά 170.000 ευρώ καθώς για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκαν σε αυτόν οι υποχρεώσεις του Δήμου προς την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης που ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ, ενώ παράλληλα για να ξεκαθαριστεί το μητρώο των παγίων για έργα που φτάνουν τα 60 εκ. ευρώ υπάρχει σταχυολόγηση τους όσον αφορά την ύπαρξη, εκτέλεση τους.

Ο κ. Βαλαής στάθηκε ιδιαίτερα στη πιστοποίηση των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου κατά ISO που αποφέρει ιδιαίτερα οφέλη στην εξυπηρέτηση των πολιτών πράγμα που φαίνεται και από τον πολύ υψηλό βαθμό ικανοποίησης τους, μια πιστοποίηση που επιτρέπει στον δήμο να αξιολογεί τους ισολογισμούς και απολογισμούς με τις ίδιες της υπηρεσίες του χωρίς την ανάθεση σε εξωτερικό αξιολογητή.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα