Κοζάνη: Ερώτηση ΚΚΕ για ζημιές από χαλαζόπτωση και πλημμύρες

09:01 30/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση για τις ζημιές από τη χαλαζόπτωση και τις πλημμύρες στην Π.Ε. Κοζάνης, κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής. Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους, αγρότες των χωριών Πύργων και Μεσόβουνου του Δήμου Εορδαίας είναι σε απόγνωση καθώς, εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων, είδαν υποδομές αλλά και την παραγωγή τους να καταστρέφονται με κίνδυνο να μείνουν

χωρίς σοδειά και εισόδημα.

Η κακοκαιρία που έπληξε την Π.Ε. Κοζάνης δημιούργησε προβλήματα στο λαό της περιοχής, στο οδικό δίκτυο και της πόλης της Κοζάνης όπου πλημμύρισαν δρόμοι και πεζοδρόμια. Προβλήματα, που αναδεικνύουν για μία ακόμα φορά την τραγική έλλειψη σε υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κοζάνη.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από τους υπουργούς να τους ενημερώσουν για το ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου:

Να γίνει άμεση καταγραφή όλων των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών.

Και να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης όλων των υποδομών που υπέστησαν καταστροφές στην περιοχή και να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα απαραίτητα και αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Keywords
Τυχαία Θέματα