Κοζάνη: Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

09:30 17/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει για το 2018 το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει στον εορτασμό με μία δράση υπό τον γενικό τίτλο «e-Archaeology νομού Κοζάνης». Προγραμματίζει, για την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 11:00 το πρωί

ψηφιακή ξενάγηση στην Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης για το Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης.

Στόχος της δράσης είναι η προσέγγιση μέσω του διαδικτύου και η ενημέρωση για τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής, ενός κοινού που εμφανίζει δυσκολίες φυσικής πρόσβασης στους μουσειακούς χώρους της Εφορείας. Τα άτομα του Ειδικού Εργαστηρίου θα ξεναγηθούν on-line, μέσω Skype, σε ειδικά επιλεγμένα αντικείμενα της Αρχαιολογικής Συλλογής Κοζάνης, από την Προϊσταμένη της Εφορείας. Παράλληλα, στο χώρο του Ειδικού Εργαστηρίου θα οργανωθεί Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, από ομάδα αρχαιολόγων της Εφορείας και τους διδάσκοντες – υπεύθυνους του Κέντρου, που θα περιλαμβάνει αποτύπωση σε χαρτί ή στον πηλό, των εντυπώσεων που αποκόμισαν τα άτομα που παρακολούθησαν την ξενάγηση από την (δια)δικτυακή επαφή τους με τον αρχαίο πολιτισμό του νομού Κοζάνης. Η δράση συνδιοργανώνεται με τους φορείς: ΚΕΚΑΑμεΑ Π.Ε. Κοζάνης – Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης και το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Κοζάνης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα