Κοζάνη: Εκσυγχρονίζεται η αυτοδιοίκηση προς όφελος των πολιτών

18:57 19/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στόχος της κυβέρνησης η διοικητική μεταρρύθμιση την οποία χαρακτήρισε τομή η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου κατά την διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε η προσαρμογή των ΟΤΑ στα νέα δεδομένα. Στο επίκεντρο της προσπάθειας μια σειρά θεσμικών αλλαγών οι οποίες θα κατατείνουν προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης και του ψηφιακού

μετασχηματισμού, την πάταξης της διαφθοράς και το τέλος της γραφειοκρατίας, ώστε να εξυπηρετήσει με ταχύτερους ρυθμούς τους πολίτες για να γίνει πιο αποτελεσματική και ελκυστική. Ήδη έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο σε όλη την Ελλάδα μεταξύ των υπηρεσιακών στελεχών στους 425 Δήμους και τις 13 Περιφέρειες της χώρας, με κοινή την βούληση όλων των εμπλεκομένων για την αναγκαιότητα αλλαγής του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας της αυτοδιοίκησης .

Η φιλοσοφία του νέου συστήματος στην Αυτοδιοίκηση και τα χρηματοδοτικά εργαλεία απασχόλησαν την ημερίδα που διοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης με το Υπουργείο Εσωτερικών την Κεντρική Ένωση Δήμων και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας στην πόλη της Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα