Κοζάνη: Εκσυγχρονισμός υπηρεσιών στο Δήμο-Νέο οργανόγραμμα-Περισσότερες από 25.000 πράξεις στο ΚΕΠ

18:24 16/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η αλλαγή στο οργανόγραμμα των υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης που ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα η εδραίωση της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, η προμήθεια 45 ψηφιακών υπογραφών και η λειτουργία του ΚΕΠ ένα χρόνο μετά την συγχώνευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κοζάνης Βασίλης Μπουγιοτόπουλος. Ο Γενικός Γραμματέας έκανε

εκτενή αναφορά στις αλλαγές και παρεμβάσεις που έγιναν τα δυο τελευταία χρόνια στην οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του Δήμου Κοζάνης, προσαρμόζοντας όπως είπε την δομή και την λειτουργία του, στις ανάγκες της κοινωνίας και τις απαιτήσεις των δημοτών.

Ο κ. Μπογιοτόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ολοήμερη λειτουργία του ΚΕΠ Κοζάνης, με τη νέα του μορφή μετά την συγχώνευση του αλλά και στον ένα χρόνο λειτουργίας του με διευρυμένο ωράριο, κάνοντας λόγο για αύξηση των εργασιών και της κίνησης κατά 15%. Όπως ανέφερε μάλιστα και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του τελευταίου μήνα, το σύνολο των διεκπεραιωμένων πράξεων στην πόλη της Κοζάνης και στους πρώην Καλλικρατικούς Δήμους Δημητρίου Υψηλάντη, Ελλησπόνου, Ελίμειας και Αιανής, που λειτουργούν Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, έφτασαν τις 25.463.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πράξεις που διεκπεραιώθηκαν από το ΚΕΠ Κοζάνης αφορούσαν έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου (1108), ανανέωση δελτίου ανεργίας (1344) , εκδόσεις βεβαιώσεων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (707), χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης (1475) και βεβαίωση γνησίου υπογραφής (7490).

Το ΚΕΠ Κοζάνης λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, καθώς και το Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα