Κοζάνη: Εγκαίνια Κέντρου Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών

11:35 8/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τα δικαιώματα που έχουν, θα μπορούν να λαμβάνουν όλοι οι δανειολήπτες της Δυτικής Μακεδονίας, μέσω της λειτουργίας του Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), που λειτουργεί στην Κοζάνη, επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Κέντρου το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017.

Όπως ανέφερε μέσω και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που αναβαθμίζεται καθημερινά, πάνω από 1500 επιχειρήσεις σε όλη την

Ελλάδα, έχουν ήδη ζητήσει πληροφορίες για τις δυνατότητες που τους δίνει ο νέος Νόμος. Επίσης τόνισε ότι μέχρι να στελεχωθούν όλα τα Κέντρα θα υπάρχει εξυπηρέτηση των δανειοληπτών απ’ αυτά που έχουν το απαραίτητο προσωπικό, ενώ ξεκαθάρισε ότι στα «κόκκινα» δάνεια που πωλούν οι Τράπεζες στα ξένα fans, δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά της 1ης κατοικίας.

Σε όλη τη χώρα αναμένεται να λειτουργήσουν 30 Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης, ενώ αναμένεται να λειτουργήσουν και γραφεία σε κάθε έδρα Περιφερειακής Ενότητας, όπου οι δανειολήπτες θα μπορούν να πάρουν κάθε δυνατή ενημέρωση και βοήθεια ώστε να γίνει εφικτή η τήρηση των ρυθμίσεων ή διακανονισμών που έχουν κάνει με τις Τράπεζες, το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, προκειμένου να εξυπηρετούν χωρίς καθυστερήσεις τις οφειλές τους.

Η τελετή των εγκαινίων, του Κέντρου έγινε παρουσία του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, τοπικών αρχών, επιχειρηματιών και πολιτών.

Πολίτες και κυρίως επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση, που έγινε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κοζάνης, να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που δίνει ο νέος Νόμος, σε ότι αφορά την ολική ρύθμιση πλέον των βιώσιμων επιχειρήσεων, όλων των χρεών, είτε είναι από τράπεζες, είτε από Δημόσιο, είτε από Ταμεία ή άλλων περιπτώσεων, σε ένα διακανονισμό.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη Διεύθυνσης Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών, Παρασκευή Χαμηλού, ήδη έχουν ολοκληρωθεί 161 αιτήσεις επιχειρηματιών, εκ των οποίων οι τέσσερις βρίσκονται πλέον στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους οφειλέτες τους, ώστε να υπάρξει μία και μοναδική ρύθμιση των συνολικών χρεών των βιώσιμων επιχειρήσεων.

Στα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης οι δανειολήπτες όλων των κατηγοριών θα μπορούν, εκτός των άλλων να ενημερώνονται και για τις δυνατότητες που έχουν σχετικά με εξωδικαστική επίλυση των διαφορών τους, καθώς επίσης να υποβάλλουν τις καταγγελίες τους οι οποίες θα διαβιβάζονται στη Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα