Κοζάνη: Διαβεβαιώσεις Β. Αποστόλου για τους ροδακινοπαραγωγούς

14:13 24/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη διαβεβαίωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, ότι θα καταβληθούν στις αρχές Φεβρουαρίου από τον ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστη η παραγωγή τους την περασμένη Άνοιξη λόγω κυρίως του παγετού, απέσπασε χθες (Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018) αντιπροσωπεία ροδακινοπαραγωγών των Ημαθίας, Πέλλας και Κοζάνης.

Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ,

Θεοφάνη Κουρεμπέ και εκπροσώπων της Διεπαγγελματικής Πυρηνοκάρπων, ζητήθηκε από την πλευρά των ροδακινοπαραγωγών να υπάρξει μέριμνα για να καλυφθεί η απώλεια εισοδήματος των παραγωγών, λόγω της περσινής μειωμένης τιμής του προϊόντος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ότι έχει συνταχθεί και αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικός φάκελος τεκμηρίωσης και αναμένεται η απάντηση.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου, τονίστηκε στη σύσκεψη ότι ολοκληρώνεται η επεξεργασία τους από τον ΕΛΓΑ, και επισημάνθηκε ότι θα καταβληθούν οι αντίστοιχες αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατόν.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα