Κοζάνη: Διαφωνία του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην ένταξη της ΔΕΗ στο Υπερταμείο

00:06 1/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έντονη αντίθεση του στην μεταφορά του 34% και την ένταξη της ΔΕΗ στο Υπερταμείο, εκφράζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο κατά πλειοψηφία, ενέκρινε μετά από πολύωρη συνεδρίαση το βράδυ, την πρόταση της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιωτίδου, για λήψη απόφασης σχετικά με την οργάνωση δυναμικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων στην περιοχή, «σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης και πώλησης έστω και μίας μετοχής της Επιχείρησης.»

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης,

παρουσία των εκπροσώπων όλων των συνδικαλιστικών σωματείων της ΔΕΗ στο Ενεργειακό Κέντρο Κοζάνης-Πτολεμαϊδας-Αμυνταίου-Φλώρινας καθώς και εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης, μεταφέροντας τις έντονες ανησυχίες τους, για το μέλλον της Επιχείρησης, τις θέσεις εργασίας στην περιοχή και τις εργασιακές τους σχέσεις.

Λίγη ώρα πριν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κοζάνη, δημιουργήθηκαν διαξιφισμοί και μικροεντάσεις μεταξύ συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΕΗ και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μίμη Δημητριάδη , ενώ οι μικροαντιπαραθέσεις δεν έλειψαν και κατά την διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε.

Στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη, σημειώνεται ότι «η ενέργεια και τα νερά είναι και πρέπει να παραμείνουν δημόσια αγαθά» και επαναλαμβάνεται ότι «αποτελεί αιτία πολέμου για την περιοχή, εάν πειραχθεί η ΔΕΗ και η ενέργεια».

Ο κ. Καρυπίδης μάλιστα χαρακτήρισε ως «προπώληση» την ένταξη της ΔΕΗ στο Υπερταμείο, ενώ ιδιαιτέρως επικριτικοί για την Κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησαν για «ανακολουθία», ήταν οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Στις τοποθετήσεις τους πάντως, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης και Θέμης Μουμουλίδης , ανέφεραν ότι «η ΔΕΗ θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο και χαρακτήρα και δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα