Κοζάνη: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

09:50 14/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοζάνη: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Κοζάνης. Σήμερα Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Ο Αη- Βασίλης φέτος είναι πράσινος» στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης στις 10:30 το πρωί. Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικες κατασκευές στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

από τις 11:30 ως τη 13:30 το μεσημέρι. Επίσης την ίδια μέρα στην κεντρική πλατεία κατά τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι « Το κυνήγι του χαμένου αστεριού». Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 10:30 θα λάβει χώρα το Μπαζάρ κοσμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου στο Χριστουγεννιάτικου παζάρι του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Στις 11:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κοζάνης το πρόγραμμα περιλαμβάνει « Χριστουγεννιάτικες κατασκευές» από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου στο κέντρο της πόλης για Φιλανθρωπικό σκοπό. Στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία θα ακουστούν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Στις 4 το απόγευμα στον Πολιτιστικό σύλλογο Άνω Κώμης παράσταση « Φον κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη», η ίδια παράσταση στις 6:30 θα δοθεί στον Πολιτιστικό σύλλογο Καρυδίτσας. Στο μεταξύ Ο Δήμος Κοζάνης ετοίμασε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για παιδιά…όλων των ηλικιών στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Σάββατο 15/12: «Τα Ξωτικά ήρθαν με αλεξίπτωτο!»

Τα ξωτικά ήρθαν στην κεντρική πλατεία της πόλης με δεκάδες μπαλόνια και διαδραστικά παιχνίδια στο πολύχρωμο αλεξίπτωτό τους!!!

Κυριακή 16/12: «Ο Άη Βασίλης ψήλωσε!»

Ένας τρίμετρος ξυλοπόδαρος Άγιος Βασίλης φωτογραφίζεται με μικρούς και μεγάλους, και παρουσιάζει τις πιο «up» δραστηριότητες!!!

Κοζάνη: Το Σαββατοκύριακο το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Σούπας στον Αγ. Αθανάσιο Κοζάνης

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία και το αγκάλιασμα του κόσμου διοργανώνεται και φέτος το Σάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Δεκεμβρίου 2018 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Αθανασίου Κοζάνης, το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Σούπας Αγ. Αθανασίου Κοζάνης. Στην Κοζάνη και την ευρύτερη περιοχή η σούπα αποτελεί κυρίως το χειμώνα, αγαπημένο φαγητό των κατοίκων, το οποίο δίνει στην ζωή των ανθρώπων μια ξεχωριστή γευστική νότα. Οι πολυάριθμες τοπικές σούπες και από διάφορες κοντινές περιοχές που θα προσφερθούν στο μοναδικό αυτό φεστιβάλ χαρακτηρίζονται από την αγνότητα των υλικών και την απλότητα στην παρασκευή τους. Το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Σούπας ξεκινά το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00 ώρα το απόγευμα, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Αθανασίου Κοζάνης όπου θα προσφερθούν δωρεάν νηστίσιμος τραχανάς λαχανικών, ντόπια σούπα βελουτέ λάχανο-πράσο και πατάτα και παραδοσιακή χορτόσουπα, με εκλεκτό κρασί. Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 από τις 10.00 ώρα το πρωί το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Σούπας μεταφέρεται για πρώτη φορά στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης, όπου θα προσφερθούν η παραδοσιακή φασολάδα με τοπικά όσπρια, σούπα βελουτέ μπρόκολο – κουνουπίδι με λαχανικά από παραγωγούς της περιοχής και η γευστική μανιταρόσουπα. Το Φεστιβάλ Σούπας συνδιοργανώνεται με τον ΟΑΠΝ και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κοζάνης.

Κοζάνη: Πατροπαράδοτο « ΝΥΧΤΕΡΙ» στην Καισαρειά

Το Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης με σεβασμό στην επιχώρια παράδοση στα ήθη και τα έθιμα του τόπου, διοργανώνει με τα μέλη της Εθνογραφικής του ομάδας, το πατροπαράδοτο ¨ΝΥΧΤΕΡΙ¨ το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα του πρώην Νηπιαγωγείου Καισάρειας Κοζάνης. Αφηγήτριες οι πιο αυθεντικές, μανάδες και γιαγιάδες, γυναίκες της Καισάρειας με μύθους, με παραμύθια, με νανουρίσματα, με τραγούδια και μασλάτια, που μόνο αυτές, ως θεματοφύλακες, μεταφέρουν μέσα τους αυτή την παρακαταθήκη, του άυλου λαϊκού μας πολιτισμού.

Κοζάνη: Γιορτή τσιγαρίδας στην Εράτυρα

Γιορτή τσιγαρίδας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Εράτυρας του Δήμου Βοϊου σε μια διοργάνωση του Εμπορικού Συλλόγου Εράτυρας. Θα προσφέρονται ζεστές τσιγαρίδες, άφθονο κρασί και τοπικά εδέσματα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα