Κοζάνη: Απεργιακές συγκεντρώσεις στην απεργία της ΓΣΕΕ

22:31 28/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης από μέλη του Εργατικού Κέντρου, Σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά και ανέργων που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Με βασικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε», διατράνωσαν την φωνή τους ζητώντας να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας, της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας

τες βάρβαρες και αδιέξοδες. Τόσο ο Πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Κοζάνης Άρης Κουρκούτας όσο και ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Τολιόπουλος έκαναν μεταξύ άλλων αναφορά στον προϋπολογισμό τον οποίο χαρακτήρισαν φτώχειας και εξαθλίωσης ζητώντας επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και κατάργηση των περικοπών. Ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Σπάρτακος Αθανάσιος Μάστορας με δήλωσε την στήριξη του Σωματείου και των εργαζομένων στη ΓΣΕΕ που πολλοί θέλουν να γκρεμίσουν, αλλά δεν θα το πετύχουν, όπως επεσήμανε.

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν και τα μέλη του ΠΑΜΕ στο τέλος του πεζοδρόμου στην πόλη της Κοζάνης με τη συμμετοχή εργατών και εργαζομένων. Στην ομιλία του ο Νίκος Γεωργακόπουλος μέλος ΣΕΕΝ, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η απεργία έχει στο στόχαστρο την αντιλαϊκή πολιτική, με αφορμή τον προϋπολογισμό που κατατίθεται από την κυβέρνηση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα