Κοζάνη: Αναμένεται η αξιοποίηση των εκτάσεων στις παραλίμνιες εκτάσεις της ΔΕΗ

13:02 5/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

«Οι εκτάσεις που παραχωρούνται στο Δημόσιο, επιτρέπεται να διατίθενται σύμφωνα με τις διατάξεις της αγροτικής νομοθεσίας για την εκπλήρωση των σκοπών που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές και να διατίθενται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για χρήσεις που εξυπηρετούν τους σκοπούς αυτών». Αυτό αναμένεται να  ενταχθεί σε τροπολογία σε νομοσχέδιου, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, στη βουλευτής Κοζάνης, Παρασκευή Βρυζίδου, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν εκμεταλλεύσιμες

οι απαλλοτριωθείσες από τη ΔΕΗ στις  παραλίμνιες εκτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το αίτημα για την αξιοποίηση εκτάσεων που παραμένουν ανεκμετάλλευτες προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, με ανάπτυξη του τουρισμού, της αλιείας και του αθλητισμού, μεταφέρθηκε από την κ. Βρυζίδου, επειδή, όπως τόνισε, «θα συμβάλλει στη γενικότερη ανάπτυξη της ΠΕ Κοζάνης, που υφίσταται τις συνέπειες της μετάβασης σε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο».

Στη συνάντηση, η κ. Βρυζίδου αναφέρθηκε και στα αιτήματα του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, για την παραχώρηση του κτιρίου της Παλαιάς Νομαρχίας Κοζάνης και του Διοικητηρίου Καστοριάς από το υπουργείο Οικονομικών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, άνευ ανταλλάγματος, προκειμένου να καταστεί εφικτή η νομιμοποίησή τους και η μετέπειτα ένταξή τους σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης προς εξοικονόμηση πόρων, καθώς και την παραχώρηση του κτιρίου του Γκέρτσιου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος στη Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοζάνη, Αναμένεται, ΔΕΗ,kozani, anamenetai, dei