Κοζάνη: Αναγκαία τα μέτρα πρόληψης για τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ

11:33 24/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη λήψη άμεσων μέτρων για όλους τους εργαζόμενους στα super market ζητά το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης . Όπως επισημαίνει πρέπει:

– Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών.

– Να μετατρέπουν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Εδώ και τώρα να μπουν δύο 8ωρες βάρδιες. Να γίνουν αορίστου

όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.

– Να τηρηθούν τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.

– Να τοποθετηθούν τζάμια προστασίας στα ταμεία.

– Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market. Εκατοντάδες χέρια καθημερινά ακουμπούν τις επιφάνειες, τα προϊόντα των σούπερ μάρκετ, τα χαρτονομίσματα, τα κέρματα και τα POS για τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

– Να δοθούν άδειες ασθενείας σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα που συνιστάται η παραμονή στο σπίτι.

– Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.

– Να ισχύσει αυστηρά το μέτρο της ελάχιστης παρουσίας πελατών μέσα σούπερ μάρκετ και

– Να δοθεί έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα