Κοζάνη: Αυξημένη επιτήρηση με έξαρση πάλι των κρουσμάτων covid-19

22:23 9/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο επίπεδο 3, της αυξημένης επιτήρησης στο χάρτη του ΕΟΔΥ, η ΠΕ Κοζάνης και Καστοριάς, ενώ η Φλώρινα και τα Γρεβενά κατατάσσονται  στο επίπεδο 2.  Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που απαιτείται να λαμβάνουν ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεται η  κάθε περιοχή, στην σελίδα του ΕΟΔΥ.

Εν

τω μεταξύ αυξημένος ο αριθμός και σήμερα Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, των θετικών στον κορονοϊό κρουσμάτων όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την ΠΕ Κοζάνης, τα οποία ανέρχονται στα 23, εκ των οποίων τα 9 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ 3 εντοπίζονται στην ΠΕ Καστοριάς  και 1 στην Π Ε Γρεβενών.

Ανησυχία επικρατεί στην περιοχή της Κοζάνης, με το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, η οποία βρίσκεται σε μίνι lockdown και θα παραμείνει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο ποσοστό των θετικών στον covid-19 φαίνεται να είναι άτομα νεαρής ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Εν τω μεταξύ σε στοχευμένες διαδικτυακές δράσεις θα προχωρήσει ο Δήμος Κοζάνης από την ερχόμενη Δευτέρα, κυρίως για να ευαισθητοποιηθεί η νεολαία σε θέματα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό, σύμφωνα με το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα, οποίος και ζητά από τους πολίτες να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας, καθώς έκδηλη είναι η ανησυχία όλων για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα