Κοζάνη: Α. Τουρλιδάκης: «Κοινωνική παροχή» προς τους ακαδημαϊκούς τα χρήματα του μεταπτυχιακού όπως σε πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο

09:48 14/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κανονικά και με δική τους πρωτοβουλία θα καταβάλλουν τα δίδακτρα για το μεταπτυχιακό τους στο τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου τα δυο παιδιά των καθηγητών του Πανεπιστήμιου, ύστερα από την αναταραχή που δημιουργήθηκε από την απόφαση της συγκλήτου να απαλλάξει δυο παιδιά ακαδημαϊκών του ιδρύματος από την χρηματική συμμετοχή ύψους 2950 ευρώ, ως κοινωνική παροχή του ιδρύματος προς το επιστημονικό του προσωπικό.

«Δεν πρόκειται για μια μόνιμη παροχή» τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ

Κοζάνης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Αντώνης Τουρλιδάκης και διευκρίνισε πως στο σκεπτικό της απόφασης ελήφθη υπόψη και η ηθική διάσταση του θέματος ως προς την κοινωνία. Χαρακτήρισε τον σάλο που δημιουργήθηκε ως άδικο απέναντι στο Πανεπιστήμιο αναφέροντας πως κατ ουσίαν δεν πρόκειται για ειδική μεταχείριση καθώς σπανίως τέκνα καθηγητών του ιδρύματος φοιτούν στην περιοχή. Επεσήμανε μάλιστα πως ούτως η άλλως το χρηματικό ποσό του μεταπτυχιακού πηγαίνει κατά 70% στους καθηγητές του πανεπιστημίου και έτσι η δωρεάν συμμετοχή δεν επηρεάζει τα έσοδα του και θεωρήθηκε δίκαιο και λογικό να γίνει η απαλλαγή.

Ο κ. Τουρλιδάκης σημείωσε ότι ανάλογες παροχές δίδονται στο ακαδημαϊκό προσωπικό σε πολυάριθμα πανεπιστήμια του εξωτερικού που στόχο έχουν και την προσέλκυση διδακτικού προσωπικού. Όσον αφορά την γνωστοποίηση της απόφασης της συγκλήτου που αναρτάται και στην Διαύγεια, έκανε λόγο για διαρροή εσωτερικής αλληλογραφίας για την οποία θα υπάρξει πειθαρχική διερεύνηση καθότι δημοσιοποιήθηκαν προσωπικά δεδομένα.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα