Κοζάνη: Χαλάζι έπληξε δενδρώδεις καλλιέργειες , στον κάμπο του Βελβεντού

13:29 17/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλη ζημιά στις δενδρώδεις καλλιέργειες του κάμπου της ευρύτερης περιοχής του Βελβεντού, προκάλεσε ολιγόλεπτη χαλαζόπτωση, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

Όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ Κοζάνης, καλλιεργητές και εκπρόσωποι των δύο αγροτικών συνεταιρισμών του ΑΣΕΠΟΠ και της Δήμητρας, «τέτοια χαλαζόπτωση είχε να γίνει αρκετά χρόνια, σε τέτοια περίοδο».

Ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού Νίκος Κουτλιάμπας, τόνισε

μάλιστα ότι «το χαλάζι έπληξε όλες τις δενδρώδεις καλλιέργειες στο μεγαλύτερο μέρος του κάμπου που εκτείνεται σε 10 έως 12 χιλιάδες στρέμματα και στα οποία καλλιεργούνται κυρίως ροδάκινα, μήλα, κεράσια, νεκταρίνια και βερίκοκα».

Το ακριβές μέγεθος της ζημιάς δεν μπορεί να υπολογισθεί, αφού όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Κοζάνης , «υπάρχουν περιοχές του κάμπου που μετά το χαλάζι δεν έμεινε φύλλο και ροδάκινο στα δένδρα, ενώ υπάρχουν και άλλες περιοχές που τα δένδρα έχουν πληγεί λιγότερο, αλλά δεν μπορεί να υπολογιστεί η ζημιά που έχουν υποστεί».

Οι καλλιεργητές αναμένουν άμεσα και τις επόμενες ημέρες την αναγγελία του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνει η καταγραφή και οι πρώτες εκτιμήσεις από τα αρμόδια συνεργεία και να προχωρήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται για τις αποζημιώσεις .

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα