Κοτζιάς στην ΕΡΤ: H σχέση Ελλάδας-ΠΓΔΜ άξονας που σταθεροποιεί τα Βαλκάνια (video)

06:56 2/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το μήνυμα πως δεν υπάρχει για το μέλλον των Βαλκανίων καλύτερη πολιτική από τη συνεργασία Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» της ΕΡΤ και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, εξήγησε ο κ. Κοτζιάς «καταφέρνουμε να σταθεροποιήσουμε αυτή τη χώρα, που δεν θέλουμε να καταστραφεί».

Ο υπουργός Εξωτερικών ότι το δημοψήφισμα στα Σκόπια κατέστησε σαφές πως το δημοψήφισμα δεν ήταν όρος, ούτε προϋπόθεση, ούτε νομική απαίτηση για την υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών. Σε άλλο σημείο, ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως το πραγματικό εκλογικό σώμα στα Σκόπια είναι 1,1 εκατ. -1,2 εκατ. και ότι σε αυτό έχει πάρει το «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών πάνω από 50%. «Δηλαδή, και να ψήφιζε όλο το εκλογικό σώμα είναι πάνω από 50%» προσέθεσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως η αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ «λογικά και έξυπνα για τον άθλιο εθνικισμό που τη διακρίνει αποφάσισε να προσθέσει το «όχι» της, να το προσθέσει στους νεκρούς και στους απόντες και δημιουργεί αυτή την αίσθηση ενός πραγματικά χαμηλού ποσοστού». Το «ναι», συμπλήρωσε ότι πήρε το μέγιστο που μπορούσε να πάρει, παρατηρώντας όμως ότι στους εγγεγραμμένους εκλογείς είναι μόνο 37%.

Keywords
Τυχαία Θέματα