Κώστας Αλεξανδρής «Τούς αγώνες των αγροτών καπηλεύονται κόμματα και προσωπικά συμφέροντα»

10:08 23/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην συνάντηση του Συντονιστικού Ελλάδας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουαρίου στην Λάρισα θα συμμετάσχει και ο Αγροτικό Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, διαχωρίζοντας την θέση του από την Πανελλαδική Επιτροπή μπλόκων.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για αυτήν την διαφοροποίηση στάσης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής ανέφερε πως υπάρχουν πολλά «ρήγματα» στις τάξεις

των αγροτών ενώ υποστήριξε πως τους αγώνες των αγροτών καπηλεύονται ακόμη και σήμερα κόμματα και προσωπικά συμφέροντα.
«Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2016, δυστυχώς το αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων δεν ήταν το ανάλογο και η εικόνα που θα έπρεπε να έχουμε σαν αγροτικός χώρος. Διαπιστώσαμε ότι, υπάρχουν πολλά ρήγματα στις τάξεις των αγροτών και ενώ υπάρχουν κοινά προβλήματα σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, δυστυχώς είτε κομματικά ,είτε προσωπικά, είτε τοπικά συμφέροντα ,οδήγησαν τους αγρότες σε μια ρήξη,» είπε ο κ. Αλεξανδρής και τόνισε : «αυτήν την ρήξη προσπαθούμε να την ενώσουμε και να δώσουμε να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχουν κοινά προβλήματα και πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνισθούμε για να αλλάξουμε την μοίρα μας.»
Όπως εξήγησε, « μέχρι στιγμής, ακόμη και το 2018 τους αγώνες των αγροτών καπηλεύονται κόμματα και προσωπικά συμφέροντα και είπαμε σαν Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ότι δεν θα γίνουμε κανενός είδους πιόνι και ότι θα ακολουθήσουμε μια γραμμή ενωτική.»
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή στην συνάντηση της Λάρισας θα συζητηθεί η μορφή των κινητοποιήσεων αλλά και το τι θα διεκδικήσουν από εδώ και στο εξής οι αγρότες.
«Στο Συντονιστικό Ελλάδας, συμμετέχουν όλοι όσοι εκπροσωπούν τους αγρότες και δεν υποκινούνται από κόμματα,» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξανδρής.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα