Κως: 6,6 ο σεισμός-Οι υποδομές άντεξαν-Από την Κέφαλο η ακτοπλοϊκή προσέγγιση (video)

15:18 21/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκειασυνέντευξης τύπου, το Γεωδυναμικό Ισνιτούτο αναθέωρησε το μέγεθος του σεισμού δίνοντας, 6,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, αντί για 6,4 που ήταν μέχρι πρότινος. Αναλυτική ενημέρωση από το κυβερνητικό κλιμάκιο το οποίο βρέθηκε στο νησί της Κω και κατέγραψε τόσο τις ζημιές όσο και τις ανάγκες που έχουν προκύψει μετά και τον φονικό σεισμό που »χτύπησε» το νησί τα ξημερώματα. Όπως ενημερώσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, η ακτοπλοϊκή προσέγγιση της Κω μέχρι να αποκατασταθεί

το λιμάνι, θα γίνεται από την Κέφαλο.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι, ανέφερε ότι η Κως επιστρέφει στην κανονικότητα.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τηλεφώνημα απόν Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ στο οποίο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε τα συλληπητήριά του αλλά και την συμπαράσταση για τον σεισμό στην Κω.

Σχετικές ειδήσεις

Το λιμάνι της Κω το άμεσο πρόβλημα – Όλα καλά στα ξενοδοχεία – Κυβερνητικό κλιμάκιο (video+photos+upd)

Οι σεισμολόγοι συστήνουν ψυχραιμία για τους μετασεισμούς – Συμβουλές του ΟΑΣΠ (video+upd)

Δύο νεκροί, τέσσερις σοβαρά τραυματίες από τον φονικό σεισμό (video)

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό – Τουρκία: Τραυματισμοί και περιορισμένες καταστροφές (video)

Φονικός σεισμός 6,5 ρίχτερ στην Κω – Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Keywords
Τυχαία Θέματα