Κορονοϊός: Συναγερμός για τον αριθμό θανάτων – Μειωμένα κρούσματα, αυξημένες διασωληνώσεις

21:35 29/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αγωνιώδης είναι η μάχη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας, όπου οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ασφυκτικά γεμάτες. Ενθαρρυντικά σημάδια είναι η μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών με Covid στα νοσοκομεία που εφημερεύουν, αν και ο ημερήσιος αριθμός των θυμάτων δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 98 θάνατοι, 603 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ

τα νέα κρούσματα κορονοϊού είναι 1.193. Από αυτά, τα 247 διαγνώστηκαν στην Αττική, τα 235 στη Θεσσαλονίκη, (για πρώτη φορά μετά από εβδομάδες το νούμερο στη Θεσσαλονίκη είναι τόσο χαμηλό) 88 κρούσματα στην Πιερία, 64 στη Δράμα και 63 στη Λάρισα.

Τα ημερήσια κρούσματα μειώνονται, οι θάνατοι ασθενών και οι διασωληνώσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Το ρεκόρ των 121 θανάτων μέσα σε ένα 24ωρο που ανακοινώθηκε το Σάββατο και οι συνολικά 696 νεκροί μέσα σε μία εβδομάδα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

«Ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων δεν μπορούν να μειωθούν αν δεν περάσει ένα δεκαήμερο» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Αξιολογούμε τα μέτρα καθημερινά. Να περάσει αυτή η εβδομάδα. Εμείς δεν μπαίνουμε σε καμμία συζήτηση. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» τόνισε η κα. Παγώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα