Κόντρα στη Βουλή μεταξύ Τατσόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) και Χρυσής Αυγής για την άρση ασυλίας του

14:48 15/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Με 121 ψήφους κατά και 73 ψήφους υπέρ, απορρίφθηκε η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου για την οποία εκλήθη να αποφανθεί σήμερα η Ολομέλεια, μετά από μήνυση και αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε, 4 βουλευτές δήλωσαν «παρών» και υπήρξε και 1 άκυρο. Προηγήθηκε σκληρή κόντρα
μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χ. Αυγής σημειώθηκε στο κοινοβούλιο στα πλαίσια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Π. Τατσόπουλου.
Το αίτημα για την άρση ασυλίας είχε υποβληθεί ύστερα από μήνυση του βουλευτή της Χ.Αυγής Χ. Παππά ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του κ. Τατσόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση αναφορικά με τα γεγονότα του θεάτρου Χυτήριο όπου το χειμώνα παιζόταν η παράσταση Corpus Cristi. Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί είχαν αναγκαστεί να διακόψουν τις παραστάσεις ύστερα από επεισόδια τα οποία είχα προκαλέσει μέλη της Χ. Αυγής έξω από το θέατρο.

«Δεν θα συνηθίσουμε στον τρόμο που θέλει να επιβάλλει η Χρυσή Αυγή. Στη συνείδησή μας ο φασισμός είναι ταυτισμένος με ένα κύμα, ένα τσουνάμι βίας. Αυτό έχει δρομολογηθεί, κάθε 2 μέρες έχουμε καταγραφή μίας ρατσιστικής επίθεσης», δήλωσε ο κ. Τατσόπουλος ο οποίος προσέθεσε πως δεν ανακαλεί το χαρακτηρισμό «νταβατζήδες» τον οποίο είχε αποδώσει στο κόμμα της Χ. Αυγής.
«Προσωπικά δεν ζητάω την άρση της ασυλίας μου. Είναι η ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου, να μετατρέψουμε τη Βουλή σε φάμπρικα μηνύσεων και αγωγών, ώστε ο κάθε βουλευτής να αυτολογοκρίνεται», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα ο κ. Τατσόπουλος ανακάλεσε την ομιλία του κ. Η. Κασιδιάρη ο οποίος κατά τη διάρκεια συζήτησης για την της ασυλίας του είχε διαβάσει απόσπασμα από το βιβλίο «Τα πρωτοκολλά των Σοφών της Σιών», το οποίο έχει ήδη από το 1921 αποδειχθεί ότι είναι πλαστό.
«Πρόκειται για ένα πλαστογράφημα της τσαρικής αστυνομίας του 1903 και ήταν και το αγαπημένο ανάγνωσμα του Αδόλφου Χίτλερ το οποίο χρησιμοποιήθηκε για διώξεις εναντίον όχι μόνο των Εβραίων, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.», δήλωσε σε έντονο ύφος ο κ. Τατσόπουλος.
Τέλος ο βουλευτής της αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταφέρθηκε και προσωπικά εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χ.Αυγής Χ. Παπά. Ο κ. Τατσόπουλος διάβασε απόσπασμα από κείμενο στο οποίο ο κ. Παππάς ζητούσε να τιμηθεί η μνήμη του θανάτου του Αδόλφου Χίτλερ ζητώντας παράλληλα από τους απανταχού «έλληνες εθνικοσοσιαλιστές να σταθούν προσοχή και να αποτείνουν τον αιώνιο χαιρετισμό» στον ηγέτη του ναζισμού.
«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Τατσόπουλο που μας θύμισε γραπτά της νιότης μας. Τι να κάνουμε ο εθνικισμός είναι η νιότη του κόσμου και του ανήκει το μέλλον του κόσμου», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ. Αυγής.
Κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έβαλε την ουρά στα σκέλια» γιατί δεν ζήτησε άρση της ασυλίας του. Καταφέρθηκε εναντίον και του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνολικά χαρακτηρίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ ως «αριστερά των gay parade από την οποία λείπει ο ανδρισμός».
«Καλά μας λέτε προστάτες. Είμαστε προστάτες της εθνικής μνήμης και εθνικής συνείδησης. Γελάτε, αλλά γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος και εσείς στο τέλος θα κλαίτε», κατέληξε ο κ. Παππάς.
Keywords
Τυχαία Θέματα