Κομοτηνή:Συνεχίζει με αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι γιατί είναι «Ζήτημα ζωής»

19:06 6/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Όμορφα μου μάτια κοίτα έγινα κομμάτια. ..Δώσμου μου λίγο χρώμα αφού με αγαπάς ακόμα.» Με μια ερωτική μπαλάντα που έχει τον τίτλο: Ζήτημα ζωής επιστρέφει ο Δημήτρης Χριστοδουλάκης, μετά το «Πώς να μην σ’ αγαπώ;» συνεργάζεται με τον Πάνο Αργυριάδη, που έχει γράψει τους στίχους και γράφει και την μουσική. «Με βοηθάει πολύ με τους στίχους του, είναι κοντά μου και συνεργαζόμαστε μαζί. Είμαι τυχερός που τον έχω δίπλα μου, είμαστε φίλοι πάρα πολλά χρόνια» δηλώνει και στο ερώτημα μας αν είναι ζήτημα ζωής για εκείνον το τραγούδι; Απαντά: «Ναι, μου δίνει ενέργεια, ζωή,

αγάπη, προσπάθεια για να φτάσω κάπου. Να κάνω πραγματικότητα τους στόχους και τα όνειρα, οπότε είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα τα τραγούδι, για τη ζωή μου.»

Ο Δημητρης Χριστοδουλάκης δεν πτοείται από τις δυσκολίες χαμογελά και συνεχίζει να ονειρεύεται.

Προσπάθεια μέχρι τέλους
Ο Δημητρης Χριστοδουλάκης δεν πτοείται από τις δυσκολίες. Ίσα – ίσα όπως λέει, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στη χώρα μας και στο τραγούδι, πιστεύει πως «αν κάτι δεν το αφήσεις και συνεχίσεις τις προσπάθειες στο τέλος,όταν κάνεις τον απολογισμό, θα πεις ότι δεν το άφησες στην τύχη του, αλλά το προσπάθησες. Θα κοιμάσαι ήσυχος το βράδυ.» Ποια όμως είναι η ανταπόκριση του κόσμου; «Ναι, ο κόσμος ψάχνει για νέες φωνές, τα πράγματα είναι πιο πολύ δύσκολα, όλα γίνονται στο κέντρο, είναι λίγες οι ευκαιρίες, πολλοί οι τραγουδιστές, θέλει πολύ προσπάθεια, αλλά πάντα υπάρχει η ελπίδα» δηλώνει.

Η κρίση «γονάτισε» τη νύχτα
Η συμμετοχή με το «Ζήτημα ζωής» σε ένα- ένα πολύ γνωστό σίριαλ που προβάλλεται στην ελληνική τηλεόραση ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή στιγμή, «με βοήθησε, ήταν μια πολύ ωραία στιγμή. Τα σχόλια του κόσμου ήταν θετικά, οπότε αισθάνθηκα πολύ όμορφα» δηλώνει γι αυτή την ξεχωριστή σίγουρα εμπειρία. Αυτόν τον καιρό τραγουδά στο καφέ μπαρ «Σβούρα» στην Κομοτηνή έχοντας ήδη διανύσει σημαντικό «δρόμο» στο χώρο…«Ξεκίνησα το 2010, κάθε χρόνο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, λιγοστεύουν τα μαγαζιά, οι τραγουδιστές αυξάνονται, οπότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα προηγούμενα χρόνια στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη υπήρχαν από τρία- τέσσερα μαγαζιά, τώρα δεν υπάρχει κανένα και σε άλλες πόλεις το ίδιο.» δηλώνει και προσθέτει πως για να ζήσεις, θα πρέπει να έχεις εξασφαλίσει και μια σταθερή απασχόληση. «Τα μεροκάματα σε σχέση με μια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα είναι καλύτερα, αλλά δεν είναι κάτι σταθερό, οπότε η ανασφάλεια είναι μεγάλη επίσης και η αβεβαιότητα.»

Συνεχίζει να κυνηγά το όνειρό του
Ρωτήσαμε τον Κομοτηναίο τραγουδιστή ποια εξήγηση δίνει ο ίδιος για την παρουσία πολλών νέων τραγουδιστών στο χώρο; «Πιστεύουν ότι είναι εύκολο, η αναγνωρισιμότητα έλκει, αλλά δεν είναι εύκολο» δηλώνει και προσθέτει « Πολλοί αρχίζουν, αλλά λίγοι το συνεχίζουν. Εγώ από μικρός ήξερα πάνω κάτω , λόγω του πατέρα μου, τι συμβαίνει, αλλά αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να το κάνεις. Πιο πολύ στην ψυχική σου υγεία και τη σωματική οι επιπτώσεις αυτής της δουλειάς είναι σημαντικές. Όμως δεν τα εγκαταλείπω τα όνειρα μου, συνεχίζω» δηλώνει και κάνει Ζήτημα ζωής την ενασχόληση με το τραγούδι και τη μουσική.
Φώτο: Δημήτρης Χριστοδουλάκης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα