Κομοτηνή:Περιοδεία κλιμακίου ΝΔ στην ΑΜ-Θ για τον Πρωτογενή Τομέα

13:45 20/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον Βουλευτή Ηρακλείου και γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη και με στελέχη από τον Πρωτογενή Τομέα , βρέθηκε σήμερα στον Ίασμο Ροδόπης, όπου και συνομίλησαν για τα προβλήματα του Πρωτογενούς Τομέα και τις μελλοντικές προκλήσεις.

Ο κ. Αυγενάκης αφοού άσκησε σκληρή κριτική στην ακολουθούμενη Πολιτική της Κυβέρνησης, εστιάζοντας στον πρωτογενή τομέα, έκανε λόγο για βέβαιη νίκη του κόμματος στις

επόμενες εκλογές και κάλεσε τους συγκεντρωθέντες να βοηθήσουν στη νέα Συμφωνία Αλήθειας και το κτίσιμο των κοινωνικών συμμαχιών, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, μέχρι κεραίας, -ακόμα και το μείωση του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ στο μισό-.
Ειδικά για τον Πρωτογενή Τομέα, στάθηκε στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην αύξηση της προστιθέμενες αξίας των παραγόμενων προϊόντων και στη μείωση των συντελεστών φορολόγησης.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης ο Πρωτογενής Τομέας είναι ο ένας από τους τρεις πυλώνες που θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση η ΝΔ ως κυβέρνηση, με τους άλλους δύο να είναι η Ναυτιλία και ο Τουρισμός.
Οι Αγρότες που παραβρέθηκαν εστίασαν στο φορολογικό λέγοντας χαρακτηριστικά πως με τα νέα όσα ισχύουν, έχουν ανοίξει δουλειές για τους φοροτεχνικούς και τους λογιστές, οι οποίοι παίρνουν τα 200 εκ από τα 400 που θα έπρεπε να παίρνει το κράτος-και τα οποία δεν εισπράττει τόσα χρόνια- από ένα ετήσιο τζίρο που κάνουν Αγρότες και Κτηνοτρόφοι, περίπου στα 10 δις ετησίως.
Η πολιτευτής της ΝΔ στο νομό Ροδόπης, Βούλα Ελευθεριάδου έκανε ιδιαίτερη μνεία στην τοποθέτησή της για τις Αγροδιατροφικές συμπράξεις που θα πρέπει να κτισθούν σε κάθε περιοχή, μεταξύ Αγροτών και Επαγγελματιών, κάτι για το οποίο διαβεβαίωσε πως ξεκίνησε να γίνεται στην ΑΜ-Θ ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών, Εμπορίου και Παραεμπορίου, Οντέρ Μουμίν.

Keywords
Τυχαία Θέματα