Κομοτηνή:Μας ήρθε πάλι το Καρναβάλι

11:52 8/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια τεράστια ποικιλία σε αποκριάτικες στολές κάθε είδους και για κάθε ηλικία περιμένουν και φέτος τους μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές. Ήδη, η αγορά έχει αρχίσει να κινείται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς, καθώς οι προσκλήσεις για τα αποκριάτικα πάρτι «πέφτουν» βροχή.

Αποκριάτικες παιδικές στολές, αλλά και στολές για μεγάλους, αποκριάτικα αξεσουάρ και ειδικά κοστούμια δελεάζουν τους καταναλωτές και κινούν την αγορά. Παραμύθια και νεράιδες, ινδιάνοι και καουμπόηδες, πρωτόγονοι και αρχαίοι, νόμος και τάξη, ιππότες και πριγκίπισσες, μαχητές και πειρατές,clown κι animals.

Από την μεγάλη ποικιλία δεν λείπουν και αναφορές στην σύγχρονη πολιτική σκηνή.

«Οι γονείς και φέτος έρχονται με διάθεση να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των παιδιών τους» δηλώνει η κα Δαδινίδη, καταστηματάρχης στην Κομοτηνή που παρατηρεί, όμως, τα παιδιά να μην περιμένουν με το ίδιο κέφι κι ανυπομονησία την αγορά μιας αποκριάτικης στολής. «Ίσως να έχουν κορεστεί. Τους τα δίνουμε όλα με αποτέλεσμα να μην νιώθουν τη δική μας χαρά, που ζώντας με στερήσεις χαιρόμασταν ακόμη και με τα απλά.» παρατηρεί και σημειώνει πως δεν λείπουν βέβαια κι εκείνα τα παιδιά που έχουν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό τους και ψάχνουν με επιμονή να το βρουν. «Κάθε παιδάκι θέλει να ντυθεί το δικό του θέμα. Τα κοριτσάκια πιο πολύ επιλέγουν τις πριγκίπισσες, αυτό δεν έχει αλλάξει.» τα κινούμενα σχέδια που παρακολουθούν στην τηλεόραση αρκετά συχνά διαμορφώνουν και τις επιλογές τους.

Όσον αφορά στις τιμές αγοράς. Αυτές μάλλον χαρακτηρίζονται «προσιτές». Από δέκα ευρώ και πάνω βρίσκει κανείς να ντυθεί χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει πολλά. «Οι γονείς θέλουν να τους δώσουν χαρά και προσπαθούν για το καλύτερο.» Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ψάχνουν για στολές, καθώς οι προσκλήσεις για συμμετοχή σε αποκριάτικα πάρτι δεν σταματούν…

Φώτο: Η κα Δαδινίδη με συνεργάτες της και στολές στα χέρια ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα