Κομοτηνή:Η αγορά στο «ψυγείο»…

08:58 19/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

“Παγωμένη” είναι η αγορά της Κομοτηνής. Μέχρι τώρα η κίνηση στους κεντρικούς, εμπορικούς δρόμους της πόλης δεν μαρτυρά προ χριστουγεννιάτικη περίοδο. «Δεν βοηθάνε καθόλου οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν πρωί κι απόγευμα» δηλώνει ο κύριος Γιάννης, ιδιοκτήτης καταστήματος υπόδησης. «Ελπίζουμε ότι με την καταβολή των συντάξεων και του δώρου των Χριστουγέννων, όπου αυτό καταβάλλεται ακόμη, η αγορά θα «ζεσταθεί»».

Η κρίση έχει αφήσει τα «αποτυπώματα» της και στον δικό του χώρο. «Τώρα οι περισσότεροι «γυαλίζουν» τα περσινά τους παπούτσια αποφεύγοντας νέες αγορές, παρά το καινούργιο εμπόρευμα

που παρουσιάζεται στις βιτρίνες» δηλώνει ο κος Γιάννης αποκαλύπτοντας ότι εκείνος εισάγει παπούτσια από την Ιταλία, την Γαλλία, την Κίνα και την Τουρκία. «Οι ελληνικές βιοτεχνίες είτε έχουν κλείσει, είτε δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν στα έξοδα λειτουργίας και στην καταβολή ημερομισθίων με αποτέλεσμα το ελληνικό παπούτσι να κινδυνεύει να «χαθεί» τελείως από την ελληνική αγορά» δηλώνει ο έμπειρος καταστηματάρχης.

Με την κατανάλωση να έχει πέσει στο μισό σε σχέση με τα χρόνια πριν την κρίση ο κύριος Γιάννης προτρέπει τους συναδέλφους του να δείξουν κι άλλη υπομονή κι αντοχή μην χάνοντας το κέφι τους. «Χαμόγελο κι Υπομονή» λέει και χαμογελά δείχνοντας τον τρόπο «η οικονομία είναι πάνω από όλα καλή ψυχολογία, μετά όλα τα άλλα.» Το 2016 του αφήνει μια «μέτρια» γεύση. Το 2017 εύχεται να χαρίσει απλόχερα υγεία σε όλο τον κόσμο. «Όλα τα άλλα θα τα παλέψουμε όλοι μαζί. Όλοι μαζί ας προσπαθήσουμε να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της».
Φώτο:Κατάστημα στην Κομοτηνή Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα