Κομοτηνή:ΕΡΤ Ειδήσεις 24-2-2017

11:35 24/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΔΠΘ

Πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο η ιστοσελίδα του ΔΠΘ
«Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι ενεργοποιημένο και στους δύο βαθμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ανοικτό στην κοινωνία, σε μια προσπάθεια αλληλεπίδρασης, προς όφελος και του Πανεπιστημίου και της Κοινωνίας».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Αναπληρωτής Πρύτανη ΔΠΘ, Παντελής Μπότσαρης.
Αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας,

είναι η πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο σε επισκεψιμότητα, συγκεντρώνοντας 2 εκατομμύρια επισκέπτες.
Στην εικονική θερμοκοιτίδα διασύνδεσης επιχειρήσεων, όπου φοιτητές του πανεπιστημίου παρακολουθούν την πορεία των επιχειρήσεων, έχουν δηλώσει συμμετοχή 30 επιχειρήσεις της περιοχής. Το εγχείρημα πάει εξαιρετικά, με παροχή συμβουλών για επίλυση προβλημάτων και εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών.
Τον ερχόμενο Μάϊο θα πραγματοποιηθεί το 4ο Σχολείο Επιχειρηματικότητας με 100 φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Νότινχαμ της Αγγλίας.
Επίσης θα λάβει χώρα και το 4ο Συνέδριο πράσινης κινητικότητας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας(ΑΠΕ).
Πολυθεματικό πάρκο ανοικτό η πανεπιστημιούπολη
Ο κ. Μπότσαρης στάθηκε και στην ολοκλήρωση του Αυτόνομου Φωτοβολταϊκού Σταθμού Ιδιοκατανάλωσης ισχύος 50kWp στην στέγη κτιρίου των φοιτητικών εστιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στα Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης. Ο αυτόνομος Φ/Β σταθμός αποτελεί μέρος των παρεμβάσεων ενσωμάτωσης τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο κτιριακό συγκρότημα του Δ.Π.Θ. οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου REUNI. Το έργο υλοποιείται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία και όταν ολοκληρωθούν οι εγκατaστάσεις γεωθερμίας, η ηλιοθερμία, προγραμματίζεται και μια μεγάλη ξενάγηση στο έργο πριν από την ημερομηνία ολοκλήρωσής του που είναι η 30 Απριλίου 2017.
Ο κ. Μπότσαρης ανέφερε και το όραμα της Διοίκησης του Πανεπιστημίου που δεν είναι άλλο από την δημιουργία ενός θεματικού πάρκου-κέντρου ανοικτό προς την κοινωνία. Το πάρκο αυτό θα περιέχει όλες τις δομές του πανεπιστημίου, όπως καινοτομία, επιχειρηματικότητα, κόμβος μεταφοράς τεχνολογίας, οι οποίες θα είναι άμεσα προσβάσιμες σε οργανισμούς, επιχειρήσεις, επιμελητήρια, πολίτες. Μάλιστα θα υπάρχει και χώρος, όπου θα μπορεί να αναπτύσσεται διάλογος για την ανταλλαγή απόψεων και επίλυσης προβλημάτων για το όφελος και την πρόοδο της κοινωνίας.

Κοινωνική Οικονομία
Συνάντηση Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ με Δημάρχους Ροδόπης
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου Κομοτηναίων, Γιώργου Πετρίδη, θα συναντηθούν με τους Δημάρχους της Ροδόπης, το Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜ-Θ.
Οι συναντήσεις με τους Δημάρχους θα γίνουν σε όλους τους Δήμους της ΑΜ-Θ σε μια προσπάθεια να αναπτυχθούν συνεργασίες μεταξύ των ΚΟΙΝΣΕΠ και των Δήμων, που μπορούν να φτάσουν και στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Δήμων.

Κόμματα
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κατηγορεί τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης για «ρατσιστικό παραλήρημα»

Κατηγορίες εναντίον του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ανάρτηση του Π. Λύρατζη σχετικά με τα επεισόδια στο σχολείο του Ωραιοκάστρου της Θεσσαλονίκης από ομάδες ακροδεξιών. Η Νομαρχιακή αποδίδει «ρατσιστικό παραλήρημα» στο στέλεχος του Δήμου Ξάνθης και ζητά την απομάκρυνσή του.
Η ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Είναι επιβεβλημένο ο Δήμος Ξανθής να τεθεί προ των ευθυνών του και να απομακρύνει άμεσα κάθε ακροδεξιό θιασώτη της φασιστικής ιδεολογίας από θέσεις ευθύνης. Η πολυπολιτισμικότητα και η ιστορία αυτής της πόλης το επιβάλει».
Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση του Ωραιοκάστρου έχει απασχολήσει επανειλημμένα το Δήμο που έχει δεχτεί ερωτήσεις και κριτική για τη συνεργασία που έχει συνάψει. Πρόσφατα καρναβαλικοί σύλλογοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην αποστολή του Δήμου Ξάνθης προς το συνεργαζόμενο με Δήμο, λόγω των παλαιότερων δηλώσεων του Δημάρχου Α. Γκοβότση που τις θεωρούν ρατσιστικές.

Η ΝΟΔΕ Ξάνθης θέτει αρκετά ερωτήματα για τις μαθητικές εκδρομές
Ανακοίνωση με ερωτήματα για μια σειρά από εκπαιδευτικά ζητήματα εξέδωσε η ΝΟΔΕ Νομού Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας και έντονη κριτική στην κυβέρνηση.
«Ζητούμε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης να μας γνωστοποιήσουν αν εγκρίνονται και αν πραγματοποιούνται κανονικά οι εκδρομές των μαθητών με μεταφορικό μέσο κι αν όχι, για ποιον λόγο γίνεται αυτό. Παρακαλούμε, επίσης να μας γνωστοποιηθεί η συγκρότηση των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ Ξάνθης, οι αρμοδιότητες τους καθώς και τα κριτήρια ορισμού των μη αιρετών μελών», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ξάνθης.

Αυτοδιοίκηση
Ν.Ανταμπούφης: Να παραιτηθεί ο Πασχάλης Λύρατζης
Την παραίτηση του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού ζήτησε με παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη Νίκος Ανταμπούφης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε.
«Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού προχώρησε σε μια ανάρτηση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει τον έκαναν άθελά του ρατσιστή και φασίστα. Καλούμε τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού να εξηγήσει και να εξηγηθεί για όσα έγραψε και να διευκολύνει τη δημοτική αρχή με την άμεση παραίτησή του. Σε διαφορετική περίπτωση καλούμε τον Δήμαρχο να τον αντικαταστήσει άμεσα» είπε.

Απάντηση Πασχάλη Λύρατζη
«Δεν είναι δήλωσή μου αλλά μια ανάρτηση – ιδιωτική συνομιλία μεταξύ των φίλων μου. Δεν πιστεύω ότι αυτό με χαρακτηρίζει ως φασίστα ή ρατσιστή» ανέφερε, απαντώντας ο Πασχάλης Λύρατζης, παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι, μέσα στο αποκορύφωμα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, η κομματική οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος εξέδωσε ανακοίνωσή εναντίον του κ. Λύρατζη, καλύπτοντας τον Πρόεδρο ενώ ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει το μέρος του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού.

ΑΜΕΑ
Χρήση κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς
Την συμβολή του Σωματείο ΑμεΑ Π.Ε Ροδόπης στην αποδαιμονοποίηση της Κάνναβης και την προώθηση νομικού πλαισίου, ώστε να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς λόγους όπως γίνεται σε άλλες χώρες τις Ευρώπης γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το μέλος του Σωματείου Τρύφων Καρούτζος αναφερόμενος σε σχετική συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Ζητώντας παράλληλα να ενημερωθεί τι μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο Υγείας προκειμένου ορισμένες κατηγορίες ασθενών να έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτικά σκευάσματα με βασική δραστική ουσία την κάνναβη;

Κλειστά τα σχολεία στην Ξάνθη την Παρασκευή
Με αποφάσεις των Δήμων, την Παρασκευή οι σχολικές μονάδες σε όλο το νομό Ξάνθης, θα είναι κλειστές .
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε Δήμος Ξάνθης αναφέρει πως:
Η συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών είναι απαραίτητη τόσο για τις γιορτές όσο και για τους ίδιους τους μαθητές ως εμπειρική διδαχή στα κοινωνικά – πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Σύλλογοι
Ραντεβού στην κεντρική πλατεία για καρναβαλική ποδηλατική βόλτα από τον ΠΗΓΑΣΟ Ξάνθης
Ο Ποδηλατικός σύλλογος Ξάνθης “ΠΗΓΑΣΟΣ” στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ Ξάνθης 2017 καλεί μικρούς και μεγάλους να πάρουν το ποδήλατό τους και να ντυθούν μασκαράδες. Το ραντεβού έχει κλειστεί για σήμερα στις 20.00 ενώ η βόλτα θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία Ξάνθης.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους , μικρούς και μεγάλους και όσοι θέλουν να συμμετέχουν δεν έχουν παρά να πάρουν το ποδήλατό τους, να ντυθούν μασκαράδες και να είναι το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία. Μία όμορφη πρωτοβουλία από τον ποδηλατικό σύλλογο Ξάνθης Πήγασο που συνδυάζει την διασκέδαση με την υγεία και την δράση με το κέφι.

Πολιτισμός
Κορυφώνονται οι εκδηλώσει του Ξανθιώτικου καρναβαλιού

Κορυφώνονται αυτό το τριήμερο στην Ξάνθη οι εκδηλώσεις καρναβαλιού και οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές.
Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει στη 13:30 μ.μ. την οποία και θα μεταδώσει η ΕΡΤ με παρουσιαστές τον Θέμη Γεωργαντά και την Μαρία Παπαδοπουλου.
Στις 6 το απόγευμα θα αναβιώσει το Ξανθιώτικο έθιμο το κάψιμο του Τζάρου, στον ποταμό Κόσσυνθο.

Ξεναγήσεις στην παλιά Ξάνθη
Ξεκίνησαν οι ξεναγήσεις στην παλιά Ξάνθη στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών διοργανώνουν το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ο Σύνδεσμος Ξεναγών Βόρειας Ελλάδας τα απογεύματα (18.00-19.30) από χθες καθ θα συνεχισθούν και σήμερα το απόγευμα.
Οι θεματικές ξεναγήσεις σήμερα θα είναι στις θεματικές ενότητες «Οι τέχνες στην παλιά Ξάνθη». «Συναντήσεις» με παραδοσιακούς τεχνίτες, ζωγράφους, μουσικούς, λογοτέχνες και άλλους καλλιτέχνες που έζησαν ή έδρασαν στην παλιά Ξάνθη. Η παρουσία των τεχνών στην παλιά πόλη.
Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: τρία ευρώ. Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: 6976 478073 Νατάσα Μιχαηλίδου.

Αστυνομικό Δελτίο
Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για ΑΠοκριές και Καθαρή Δευτέρα

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και ενόψει του εορτασμού των εορτών της Αποκριάς και της Καθαρά Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας, κατά το διάστημα από 24 έως 27 Φεβρουαρίου 2017, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Ξάνθης κατά τη διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων 2017
Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων, κατά τη διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων , στην πόλη της Ξάνθης, απαγορεύεται η στάση, η στάθμευση και η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τις 14:30 σήμερα το μεσημέρι έως το πέρας της εκδήλωσης, στην οδό 28ης Οκτωβρίου (από τη διασταύρωση με την οδό Φειδίου έως την κεντρική πλατεία). Η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, δπθ, συμμετοχή, συριζα, θεσσαλονικη, νοδε, πυσδε, ξανθη, αμεα, σχολεια, καρναβαλι, δραση, ελλαδα, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, καρναβαλι 2011, καθαρα δευτερα, κλειστα σχολεια, τελος ακινητης περιουσιας, παρελαση θεσσαλονικη, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, δημος ξανθης, κοινωνια, αποκριες, ημερομήνια, παρελαση, δημοκριτειο, ποδηλατο, χωρες, αμεα, αστυνομια, δπθ, πλαισιο, υγεια, ατομο, αφορμη, βρισκεται, γινεται, δευτερα, διαστημα, δημος, δηλωση, δηλωσεις, δρωμενα, δικτυο, εγχειρημα, εθιμο, ευρω, ειπε, υπαρχει, ελληνικη αστυνομια, ζητα, υποθεση, ιδρυμα, καψιμο, κυβερνηση, κινηση, κομβος, λογο, μαρια, νοδε, ξανθο, ομορφη, οραμα, ουσια, οφελος, οχηματων, ραντεβου, ρυθμισεις, σειρα, συμμετοχή, συλλογοι, σχολειο, σωματειο, υπουργειο υγειας, τρια, τριημερο, εφαρμογη, ευθεια, εκδρομες, επεισοδια, ερωτησεις, χωρα, υπουργειο, νομικου, ομαδες, πληροφοριες, πυσδε, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα