Κομοτηνή:ΕΡΤ Δελτίο Ειδήσεων 12-08-2016

08:14 12/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Αυγούστου 2016

Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, όπου από σήμερα αναμένονται καταιγίδες και χαλάζι, αλλά και θυελλώδεις ανέμους.
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή
Από τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.
Το

Σάββατο:
Στην κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα), κυρίως τις πρωινές ώες και το απόγευμα πιθανόν στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.
Πιο αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.

Πρωτογενής Τομέας

Υπογραφή ΚΥΑ για τις βοσκήσιμες γαίες
Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με τον καθορισμό ύψους μισθώματος για τη χρήση των βοσκήσιμων γαιών κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης.
Με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ ορίζεται το ύψος του ετήσιου μισθώματος για χρήση βοσκής σε δημόσιες και δημοτικές βοσκήσιμες γαίες.

Προτάσεις για Λίντερ έως τις 29-08 για Ροδόπη και Ξάνθη
Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΡΟ∆ΟΠΗΣ, ενεργώντας ως Οµάδα Τοπικής ∆ράσης του Προγράµµατος -LEADER, προκειµένου να σχεδιάσει το ομώνυμο τοπικό πρόγραµµα Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Ξάνθης -(εκτός των δύο πόλεων Κοµοτηνής και Ξάνθης)-, προσκαλεί τους ενδιαφερόµενους εν δυνάµει µελλοντικούς επενδυτές να υποβάλλουν τις ιδέες τους για επενδύσεις στις ως άνω περιοχές, συµπληρώνοντας για το σκοπό αυτό τεχνικό δελτίο και υποβάλλοντάς το στην το αργότερο έως τη ∆ευτέρα 29-08-2016.
Σηµειώνεται πως τα υποβαλλόµενα από τους ενδιαφερόµενους τεχνικά δελτία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αποτελούν απλώς και µόνο πρόθεση για µελλοντικές επενδύσεις και δεν δεσµεύουν σε καµία περίπτωση τους ενδιαφερόµενους που θα τα υποβάλλουν.
Οι προτάσεις θα υποβάλλονται στα γραφεία της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΡΟ∆ΟΠΗΣ επί της οδού Ν. Πλαστήρα & Κ. Αντωνιάδη στην Κοµοτηνή. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 25310-34071 & 34072.

Kόμματα
Σε αγώνα για διεκδίκηση ΣΣΕ καλεί το ΠΑΜΕ
Κόντρα στη μοιρολατρεία, την ηττοπάθεια και τους συμβιβασμούς; με πνεύμα αγωνιστικό και διεκδικητικό, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα από όλη την Ελλάδα, με τη σύμπραξη πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων, οργανώνουν τον αγώνα για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, τονίζει το μέλος της Γραμματείας ΠΑΜΕ Ξάνθης κ. Κώστας Βογιατζής, ο οποίος σημειώνει ότι και στο Ν.Ξάνθης η ανταπόκριση είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική από την πλευρά των πρωτοβάθμιων σωματείων όχι όμως και από την πλειοψηφία του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.
Το σχέδιο νόμου που συντάχθηκε από τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τις ΣΣΕ δεν εγκρίθηκε στο τελευταίο Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου καθώς- όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ , το οποίο εξέδωσε και καταγγελία για τη στάση αυτή- ναι μεν οι υπόλοιπες παρατάξεις συμφώνησαν με το αγωνιστικό κάλεσμα αλλά ταυτόχρονα διαφώνησαν γιατί και το κάλεσμα και το σχέδιο νόμου δεν ήταν της ΓΣΕΕ.

Εκκλησία
Θα λειτουργήσει και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο
Θα λειτουργήσει και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής με πρωτοβουλία της Μητρόπολης εδώ και αρκετά χρόνια και την αφιλοκερδή προσφορά των Καθηγητών.
Το κοινωνικό φροντιστήριο λειτουργεί στην κατάλληλη αίθουσα της Ιερού Καθεδρικού Ναού της Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο ιερέα π. Χρυσοβαλάντη Δήμου στον τηλεφωνικό αριθμό 25310 244 57 ή νά τον επισκέπτονται στό Γραφείο του Ιερού Καθεδρικού Ναού.
Οι εγγραφές ξεκινούν από 29 Αυγούστου καί θά διαρκέσουν έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2016.

Πολιτισμός
«Έναρξη 2ου Φεστιβάλ VIA Egnatia»

Εκδηλώσεις τέχνης, πολιτισμού, παράδοσης, αθλητισμού και γεύσεων θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Το 2o Φεστιβάλ VIA EGNATIA ανοίγει τις πύλες του στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας την Πέμπτη 18 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων και μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου όπου το φεστιβάλ λήγει στην Κομοτηνή, θα υπάρχουν πλούσιες εκδηλώσεις με συναυλίες, χορευτικές επιδείξεις ξεναγήσεις, Παρασκευή τοπικών εδεσμάτων, Λευκή Νύκτα Αγοράς.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων της ΠΑΜΘ, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και τα περιφερειακά Ραδιόφωνα της ΕΡΤ Καβάλας, Κομοτηνής και Ορεστιάδας.

Φεστιβάλ Νεολαίας Κενταύρου 12 13 Αύγουστου στην Ξάνθη
Το Φεστιβάλ Νεολαίας Κενταύρου με τις διάφορες σκηνές και δημιουργικές δραστηριότητες που παρουσιάζει κάθε χρόνο, έχει καταφέρει να εκπλήσσει και να ενθουσιάζει τους θαυμαστές του καθώς και τους θεατές του Φεστιβάλ Νεολαίας Κενταύρου. Ξεκινά σήμερα το βραδύ στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται μουσικές συναυλίες θεατρικές παραστάσεις τοπική γαστρονομία και κληρώσεις και θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ

Εκδηλώσεις
Βραδιές δροσιάς και ξενοιασιάς στο Κάμπινγκ Φαναρίου
Μια βραδιά ξενοιασιάς για μεγάλους και για μικρούς διοργανώνει αύριο και μεθαύριο ο Σύλλογος των Κατασκηνωτών του Κάμπινγκ Φαναρίου, στο χώρο του κάμπινγκ.
Ειδικά οι δράσεις για τα μικρά παιδιά περιλαμβάνουν πολλά παιχνίδια, κρυμμένου θησαυρού, ζωγραφική προσώπου, κ.α.
Η είσοδος θα είναι δωρεάν στο κάμπινγκ και στις εκδηλώσεις.
Οι εκδηλώσεις γίνονται από τους κατασκηνωτές σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσουν την παρουσία του κατασκηνωτικού χώρου, καθώς Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτεία χρόνο με το χρόνο το εγκαταλείπουν, με τους κατασκηνωτές να ανησυχούν για κλείσιμο του κάμπινγκ.

Έκτο φεστιβάλ Μαρώνειας- Σαππών
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 6ου Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαππών.
Από τις 13 έως τις !5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Αντάμωμα των απανταχού Ξυλαγανιωτών στην πλατεία Ξυλαγανής.
Στις 18 Αυγούστου συναυλία για την πανσέληνο του Αυγούστου στη Μαρμαρίτσα Μαρώνειας με τους Λουΐς Μπόρντα και την Γεωργία Βεληβασάκη.
Στις 20 Αυγούστου η θεατρική παράσταση «Εμείς τους ονομάζουμε Γαλάτες», ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στο μύθο, που θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Σύλλογοι

Τριήμερο εκδηλώσεων στους Τοξότες
Τριήμερες εκδηλώσεις με τίτλο «Δεκαπενταύγουστος, Πάσχα του καλοκαιριού» διοργανώνει και φέτος στο διάστημα 13-15 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Τοξοτών Ξάνθης, με χορευτικά συγκροτήματα, ποντιακά εδέσματα και θεατρική παράσταση από το θεατρικό εργαστήρι «Ανατολικά του Νέστου».

Αστυνομικό Δελτίο
Θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία
Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό, κοντά στον Κόμβο Χρυσούπολης προς Ξάνθη. Ο οδηγός αυτοκινήτου με πινακίδες Σκοπίων, στο οποίο επέβαιναν η 38χρονη σύζυγος του και το μόλις 2 ετών παιδάκι τους, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες.Από τη σφοδρή σύγκρουση η 38χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε το 2 ετών παιδάκι τους. Το παιδί διακομίσθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ξάνθης.
Οι συνθήκες του δυστυχήματος ερευνώνται από την Τροχαία Ξάνθης.

Επιστρέφονται οι πινακίδες καθώς και οι άδειες οδήγησης

Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφαιρούνται ή κατατίθενται στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι τις 9 Αυγούστου 2016.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, καιρος, αιγαιο, κυα, σσε, ηττοπάθεια, ελλαδα, παμε, ΓΣΕΕ, προσφορες, egnatia, ερτ3, ξανθη, δηπεθε, πασχα, θεατρο, σκοπια, τελη κυκλοφοριας, δημοτικες εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, δωρο πασχα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, εκλογες 2010 δημοτικες, αυτοδιοικηση, γυναικα, δωρεαν, εθνικη, ερτ3, ευβοια, ζωγραφικη, ηττοπάθεια, θρακη, παιχνιδια, προγραμμα, σσε, υψος, egnatia, βογιατζης, βραδια, βραδυ, γεωργια, γινονται, γραφεια, διαστημα, δηπεθε, εγνατια, εγγραφες, αιθουσα, επενδυσεις, εσωτερικων, ετων, ζωη, ιδεες, υπηρεσια, θεσσαλια, καμπινγκ, κυα, λευκη, μακεδονια, οδηγος, οχηματων, παιδι, παιδια, παμε, πεμπτη, πολιτεια, ποντιακα, πυλες, σαββατο, συγκεκριμενα, σκηνες, σχεδιο, τοπικη αυτοδιοικηση, τριημερο, τροχαια, φεστιβαλ, φροντιστηριο, ωρες, κωστας, νοσοκομειο, ταξιδι
Τυχαία Θέματα