Κομοτηνή:Εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

09:23 18/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

102.000 Μηχανικοί σε όλη την Ελλάδα προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή 20 Νοεμβρίου για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους σε μια δύσκολη για τον χώρο τους χρονική στιγμή, καθώς ο κλάδος τους δοκιμάστηκε σκληρά τα χρόνια της κρίσης. Στην Θράκη περισσότεροι από 2.000 Μηχανικοί θα πάρουν μέρος στις εκλογές. Στη Ροδόπη συμμετέχουν έξι συνδυασμοί στην εκλογική διαδικασία.

«Δεν υπάρχουν δουλειές και αναγκάζονται πολλοί να υποαπασχολούνται, να ετεροαπασχολούνται

ή ακόμα και να αναζητούν την τύχη τους σε άλλες χώρες» ανέφερε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα Κική Μιχαλοπούλου υποψήφια και η ίδια με την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών. Παράλληλα, ανέφερε ότι από το επάγγελμα αποχωρούν τουλάχιστον 4.000 μηχανικοί το χρόνο. «Είναι πράγματι κρίμα για τη χώρα το φαινόμενο να χάνονται ανθρώπινα μυαλά και πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.»

Την αγωνία της για το μέλλον του κλάδου εξέφρασε και η κα Λιάνα Χαλατζίου, υποψήφια επίσης με τον ίδιο Συνδυασμό, σημειώνοντας ότι οι μηχανικοί δεν ξέρουν ποιο ακριβώς θα είναι το νέο ασφαλιστικό καθεστώς και πόσα θα πληρώνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2017. Δέκα χρόνια εργαζόμενη η κα Πόπη Αξονίδου δεν κρύβει τον προβληματισμό της για το μέλλον του επαγγέλματος. «Γνωρίζω καλά τα προβλήματα του χώρου. Είμαι υποψήφια γιατί πιστεύω ότι μόνο με τη συμμετοχή μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερες μέρες» δηλώνει βέβαιη ότι με την συμμετοχή και τον αγώνα κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

«Ο μηχανικός βιώνει μία πρωτόγνωρη κατάσταση οικονομικής ασφυξίας και φορολογικοασφαλιστικής επιδρομής» δηλώνει η κα Μιχαλοπούλου τονίζοντας ότι η πολυνομία, η γραφειοκρατία, η διαφθορά και η ιδεοληψία αποτελούν τροχοπέδη στην υλοποίηση των επενδύσεων που απαιτούνται προκειμένου να επιστρέψει η οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Όσον αφορά στις προτάσεις τους και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την βελτίωση του επενδυτικού- επαγγελματικού κλίματος; Μιλούν για την ανάγκη θεσμοθέτησης νέου χωροταξικού του Τουρισμού και νέου πλαισίου χρήσεων γης, την άμεση λειτουργία ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών. Τέλος, θεωρούν θετική κίνηση την θεσμοθέτηση ηλεκτρονικής ταυτότητας κτηρίου.
Φώτο: Πόπη Αξονίδου, Κική Μιχαλοπούλου και Λιάνα Χαλατζίου Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα