Κομοτηνή: Διακοπές με το κιάλι

18:45 4/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Άλλοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, άλλοι όχι. Κάποιοι, οι τυχεροί, θα πάνε διακοπές, έστω για λίγες μέρες» δηλώνει η Αναστασία γνωστοποιώντας ότι στην παρέα των φίλων της είναι η μόνη που κατάφερε να βάλει κάποια χρήματα στην άκρη για να πάει διακοπές.

«Έστω για λίγες μέρες, κάπου θα πάω» σπεύδει να ξεκαθαρίσει μιλώντας εμψυχωτικά και γι αυτούς που δεν θα ταξιδέψουν. «Ο Έλληνας πάντα βρίσκει να περάσει καλά, μένοντας ακόμη και κάτω από έναν πλάτανο με τους φίλους ή πηγαίνοντας αυθημερόν στις παραλίες της περιοχής. Αν έχεις καλή παρέα και το θέλεις, όπου κι αν είσαι περνάς καλά» «παρηγορεί»

σημειώνοντας με νόημα «ακόμη και με το λίγο, ακόμη και με το τίποτα, έστω και στο μπαλκόνι σου, περνάς καλά!».

Πόσο άλλαξαν οι καλοκαιρινές συνήθειες στα χρόνια της Κρίσης; «Πολύ!» απαντά η παρέα των νεαρών φίλων. «δεν κάνουμε αυτά που θα κάναμε παλιότερα πιο εύκολα. Πάρτε το παράδειγμα μιας οικογένειας, θα πήγαινε διακοπές, θα είχε την οικονομική δυνατότητα να το κάνει, Θα υπήρχαν άδειες, επιδόματα διακοπών, χρήματα που θα είχαν μπει στην άκρη, τώρα πια, όλα αυτά είναι ζητούμενα » δηλώνουν και σημειώνουν «πολλά σπίτια δεν έχουν μισθό, πολλά είναι με έναν μισθό, οι υποχρεώσεις των παιδιών τρέχουν, οι λογαριασμοί και οι οφειλές αυξάνονται καθημερινά, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ακριβή για εμάς τους Έλληνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα