Κομοτηνή:Αλληλεγγύη σε αναμονή

06:34 30/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από καφές σε αναμονή εξελίχθηκε σε…αλληλεγγύη σε αναμονή. «Οι μέρες είναι δύσκολες, ο κόσμος έχει ανάγκη» δηλώνει ο «ενορχηστρωτής» της όλης προσπάθειας στη Ροδόπη, ο κος Μιχάλης Βεζυριαννίδης και σημειώνει «φτάσαμε μετά από έξι μήνες να έχουμε «υιοθετήσει» κάποιες οικογένειες, κάποιους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στήριξης».

Ένα ψωμί,μια τυρόπιτα, ένα μπουκάλι γάλα, μια μερίδα φαγητό, ένα κούρεμα και μια ιατρική βοήθεια είναι για κάποιες οικογένειες ή για κάποια

μοναχικά άπορα άτομα εξασφαλισμένα χάρη στην αλληλεγγύη σε αναμονή. «Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για περιπτώσεις ανθρώπων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους, ούτε καν στα στοιχειώδη » δηλώνει ο κος Βεζυριαννίδης.

Στο κάλεσμα ανθρωπιάς δεν ανταποκρίθηκαν μόνο οι επαγγελματίες της Κομοτηνής, αλλά και οι πολίτες μεμονωμένα αγοράζοντας τρόφιμα κι υπηρεσίες σε αναμονή. Χωρίς να παίρνουν τα τρόφιμα μαζί τους, αλλά αφήνοντας τα στις προθήκες των καταστημάτων για εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Περισσότερες από είκοσι επιχειρήσεις έχουν δηλώσει ότι είναι σε αναμονή, άλλες τόσες προσφέρουν χωρίς να το κοινοποιούν και δεκάδες πολίτες που στέκονται αλληλέγγυοι αποτελούν τους κρίκους αυτής της σημαντικής αλυσίδας αλληλεγγύης κι ανθρωπιάς.

«Συμμετέχουν στην προσπάθεια από όλους τους χώρους, από ένα μαγαζί με ψιλικά σε μια απομακρυσμένη γειτονιά, μέχρι μεγάλες επιχειρήσεις» δηλώνει ο κος Βεζυριαννίδης σημειώνοντας ότι μπορεί κάποιος που έχει ανάγκη να αναζητήσει την μεγάλη αυτή «παρέα» της αλληλεγγύης.

Μέχρι τώρα, εκατοντάδες έχουν προσφύγει αναζητώντας στήριξη. Κυρίως άνεργοι, άποροι, άνθρωποι που έχουν πληγεί από την επτάχρονη Κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα