Κομοτηνή:Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία

00:06 16/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία να σέβεται και να τηρεί το Διεθνές Δίκαιο, όπως κάνει η Ελλάδα έστειλε από την Κομοτηνή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συμμετέχοντας στους επίσημους εορτασμούς της συμπλήρωσης 96 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Η δήλωση του Προέδρου έχει ως εξής:
«Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο απελευθέρωσης της Δυτικής Θράκης. Και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό.

Αυτή η Επέτειος μου επιβάλει να επισημάνω τούτο: Εδώ στην Κομοτηνή και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θράκης όπου έχουν ταχθεί να συνυπάρχουν ειρηνικά και δημιουργικά έλληνες πολίτες με διαφορετικό θρήσκευμα η ελληνική πολιτεία αποδεικνύει ανελλιπώς ότι δίνει εξετάσεις εμπράκτως κι άκρως επιτυχώς, ότι είναι μια χώρα η οποία ως προς τον πολιτισμό της και τη δημοκρατίας εμπνέεται ταυτοχρόνως από την εθνική της κληρονομιά, τη θέση της ως αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ και ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας που σέβεται στο ακέραιο το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του. Την ίδια στάση όμως απαιτούμε να τηρούν και οι φίλοι γείτονές μας και ιδίως η Τουρκία».

Είχε προηγηθεί επίσημη δοξολογία κι επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου και παρέλαση Ενόπλων δυνάμεων, μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων της Ροδόπης με σύμμαχο τον καλό καιρό, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και του Υφυπουργού Τέρενς Κουϊκ ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στους επίσημους εορτασμούς μετά το τέλος. Ο πρόεδρος είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με ανάπηρους και συνταξιούχους της Κομοτηνής.

The post Κομοτηνή:Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα