Κομοτηνή:7-8-2018 Πρωινή Ενημέρωση

06:34 7/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εργασία
Έλεγχοι σε επιχειρήσεις

2.319 ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό πραγματοποίησαν Επιθεωρητές και Ειδικοί Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Επιβλήθηκαν 525 πρόστιμα συνολικού ύψους 2.282.312,61 ευρώ, ενώ σε άλλες 86 περιπτώσεις η διαδικασία επιβολής κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Περιφέρεια
Χρήματα για τους νέους αγρότες

1 εκ 800.000 ευρώ θα πιστωθούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών.

Προσλήψεις δύο δημοσιογράφων

Την

πρόσληψη με επιλογή δύο (2) Δημοσιογράφων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου , στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκηρύσσει η Περιφέρεια . Οι προσλαμβανόμενοι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι είτε μέλη ,αναγνωρισμένης στην Ελλάδα, επαγγελματικής δημοσιογραφικής οργάνωσης είτε να έχουν διετή τουλάχιστον προϋπηρεσία αποδεικνυόμενη από την καταβολή των εισφορών τους στον οικείο ασφαλιστικό φορέα με την ιδιότητα του δημοσιογράφου. Η σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διαρκεί όσο και η θητεία του Περιφερειάρχη. Με τη λήξη της θητείας του Περιφερειάρχη, η σύμβαση λύεται αυτοδικαίως και αζημίως για την οικεία Περιφέρεια.

Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασαν χθες τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με στόχο την πρόληψη και τον καλύτερο συντονισμό. Η ασφάλεια των παιδικών κατασκηνώσεων, των παραθεριστικών οικισμών και του Ορεινού Όγκου, τέθηκαν στο τραπέζι.

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών
Στους οικισμούς Πόρπη, Καλλίστη, Παλιά Καλλίστη, Γλυκονέρι, Παλλάδιο, Σάλπη αλλά και σε κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής συνεχίζεται σήμερα η υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, με αεροψεκασμούς και δειγματοληψίες, που υλοποιεί η Περιφέρεια Αν.Μ.θράκης.

Οικονομία
Οι Αυγουστιάτικες προσφορές δέλεαρ για τους καταναλωτές

Μήνας των εκπτώσεων και των προσφορών κατεξοχήν ο Αύγουστος, ωστόσο, η κίνηση που σημειώνεται δεν είναι αυτή που προσδοκούσαν οι έμποροι. Συνέβαλε ως προς αυτό και η έλλειψη τουριστών κι επισκεπτών στην πόλη, σε σχέση με άλλες πόλεις της χώρας, ακόμη και γειτονικές. «Οι καλές τιμές και οι πολύ καλές προσφορές δεν λείπουν» δηλώνει η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κα Κική Κωνσταντινίδου σημειώνοντας πως γίνονται και κάποιες έξτρα προσφορές εντός των καταστημάτων που κάνουν ακόμη πιο δελεαστικές τις αγοραστικές ευκαιρίες. «Το τελευταίο 20ήμερο είναι και το πιο δυνατό των προσφορών, οπότε οι υπομονετικοί καταναλωτές είναι αυτοί που θα ωφεληθούν» δηλώνει η πρόεδρος προτρέποντας όλους να κάνουν μια βόλτα στην αγορά και να εμπιστευτούν τις ντόπιες επιχειρήσεις.

Υγεία
Ασπίδα κατά του διαβήτη με καλύτερη ενημέρωση

Έκκληση να συμμετάσχουν πιο ενεργά στους κόλπους του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Ροδόπης απευθύνει η πρόεδρος του Συλλόγου κα Σοφία Φαναρά. Ήδη μετά την επίσκεψη του προέδρου της Ομοσπονδίας Διαβητικών Ελλάδος δρομολογήθηκε η συνεργασία με τις τοπικές αρχές αλλά και η προσπάθεια υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης. «Έχουν γίνει οι πρώτες επαφές. Είμαστε σε καλό δρόμο για την υλοποίηση σεμιναρίων κατάρτισης διαβητικών Τύπου 1 και Τύπου 2. Πρόκειται για προγράμματα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ με τη βοήθεια ενός τιμ γιατρών, που θα εκπαιδεύουν τους διαβητικούς μια φορά το μήνα.» εξηγεί η κα Φαναρά καλώντας να επικοινωνήσουν οι διαβητικοί ώστε να γίνουν εγγραφές. Καλώντας το 6985761968, το τηλέφωνο του Συλλόγου, οι ενδιαφερόμενοι θα παίρνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Απεργία στα νοσοκομεία
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, προκηρύσσει 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2018 για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Σίτισης, Φύλαξης και Ιματισμού των Νοσοκομείων. Κύριο αίτημα των εργαζομένων: «Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη και ιματισμό στα νοσοκομεία.» Με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, διαμαρτυρόμαστε, απεργούμε και μεταβαίνουμε το πρωί του Σαββάτου 8 Σεπτέμβρη με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο email: [email protected], στα γραφεία του Συλλόγου, στα κατά τόπους παραρτήματα και στις σωματειακές επιτροπές των μελών μας στα νοσοκομεία.

Παιδεία
Σχόλιο των προτάσεων του Υπουργείου Παιδείας

Τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για το Νέο Λύκειο, το Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο Βασιλειάδης Μιχάλης, Προέδρος ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ. «Ουσιαστικά η Γ΄ Λυκείου μετατρέπεται σε μια εξεταστική αρένα, επηρεάζοντας βεβαίως και τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου.» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο κος Βασιλειάδης σημειώνοντας πως «Η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια αλλαγή ονόματος. Από τις πανελλαδικές εξετάσεις περνάμε στις «κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις».»

Κοινωνία
Χωρίς μικροφωνικές εγκαταστάσεις οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης
Σε αίτημά του ο Σύλλογός για την προστασία και αναβίωση του παραδοσιακού οικισμού της Ξάνθης προς το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και τους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στις Γιορτές Παλιάς Πόλης ζητάει, ως ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες, κατά τη διάρκεια των φετινών Γιορτών Παλιάς Πόλης να μην υπάρχουν καθόλου μικροφωνικές/ηχητικές εγκαταστάσεις πλην των συναυλιών στην κεντρική πλατεία της Παλιάς Πόλης, όπως είχε γίνει και στις γιορτές του 2007 ως ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες των πυρκαγιών της Πελοποννήσου.

Πολιτισμός-Εκδηλώσεις
Μνήμη ενός ήρωα
Έγραψε και απήγγειλε στη ποιητική βραδιά του Ιάσμου στη «Μνήμη ενός Ήρωα». Ο Ξανθιώτης συγγραφέας – φιλόλογος Θανάσης Μουσόπουλος στην ποιητική βραδιά του Ιάσμου, που διοργάνωσε ο Γιώργος Μπατζάκας με τους φίλους του και ο Πολιτιστικός Σύλλογος, τιμώντας τον εξ Αράτου Ροδόπης στο Μόναχο θανόντα – προ δύο ετών σε φονική επίθεση – Χουσεϊν για να σώσει την αδελφή του, διάβασε το ποίημα που τότε (2016) έγραψε με τίτλο: « Λέξη δε θέλω να σου πω» στον Χουσεΐν Νταϊτσίκ. «Θα έκανε το ίδιο για οποιοδήποτε άλλο συνάνθρωπο.» δηλώνει ο Θανάσης Μουσόπουλος για τη θυσία του Χουσεϊν προσθέτοντας πως θεωρεί πλούτο της Θράκης την πολυπολιτισμικότητα και από άποψη θρησκείας και από άποψη κουλτούρας.

Εγκαίνια έκθεσης
Τα εγκαίνια της έκθεσης με εικαστικές δημιουργίες ντόπιων καλλιτεχνών πραγματοποιήθηκαν χθες στο πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Μαρώνειας Σαππών. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί σαν ένας θεσμός του καλοκαιριού. Ντόπιοι κι όχι μόνο εικαστικοί και χειροτέχνες εκθέτουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες.

Μουσική βραδιά live
Μια μουσική βραδιά με τους Ραχήλ Τσελεπίδου & Γιάννης Κυρατσός διοργανώνει το Σάββατο, 18 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ. το ξενοδοχείο Δημόκριτος στην Κομοτηνή.

Η συνάντηση
Το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Travel οργανώνει εκδρομή στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων για τη μεγάλη συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου και της Άλκηστης Πρωτοψάλτη σε ένα πρόγραμμα που θα διευθύνει ο ίδιος και κατά την διάρκεια του οποίου θα ακουστούν τα ωραιότερα τραγούδια του, χρωματισμένα με την διακριτική και ακριβή ερμηνεία της ερμηνεύτριας. Μαζί τους και οκταμελής ορχήστρα αποτελούμενη από εκλεκτούς μουσικούς. Τιμή εισιτηρίου : 25,00 € (περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου και η μεταφορά προς/απο το θέατρο ) .Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 25310 84040.

Μουσική συνάντηση στην Κομοτηνή
Το μουσικό σχήμα «Patro Acoustic» εμφανίζονται σήμερα στις δέκα και μισή το βράδυ ζωντανά στο Καφωδείον στην Κομοτηνή.

Φιλανθρωπική βραδιά με μουσική
Μια φιλανθρωπική βραδιά στον αύλειο χώρο του ιδρύματος με τη συνοδεία μουσικής, χορού, τραγουδιού και φαγητού διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ο Μέγας Βασίλειος», φορέας διαχείρισης του Γηροκομείου Ξάνθης, την Πέμπτη 23 Αυγούστου στις 19:30.

Αθλητικά
Κυκλώπειες διαδρομές
Τις «Κυκλώπειες διαδρομές 2018» διοργανώνει από την Παρασκευή, 24 Αυγούστου έως την Κυριακή, 26 Αυγούστου ο Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Κομοτηνής.

Ενισχύεται η Ξάνθη

C

Τον 27χρονο μέσο Σοφιάν Καντά απέκτησε η Ξάνθη για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν. Η ανακοίνωση των Θρακιωτών αναφέρει: «Η Xanthi FC ανακοινώνει την απόκτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Sofiane Khadda». Ο Καντά έπαιζε στην Σατορού από το 2016, έχοντας μόνο πέντε συμμετοχές, είναι γεννημένος στις 23 Δεκεμβρίου του 1991 και αγωνίζεται ως μέσος. Πέρασε από τις Βεσούλ και Μπελφόρ, σε αμφότερες από μια διετία, μετρώντας 51 και 42 εμφανίσεις αντίστοιχα, μαζί με 12 τέρματα στην πρώτη.

Καιρός
Γενικά Αίθριος. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά και μεμονωμένες βροχοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.Άνεμοι: Στα δυτικά μεταβλητοί, πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 3 μποφόρ. Στα υπόλοιπα απο βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία:Χωρίς αξιόλογη μεταβολή

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, ελλαδα, προσφορες, εκπτωσεις, τιμ, απεργια, ενωση, ΔΕΘ, λεωφορεια, θεσσαλονικη, email, πανελλαδικες 2012, ελμε, κος, μνήμη, travel, θεατρο, τηλ, ξανθη, xanthi, αιγαιο, ert, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, απεργια μμμ, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, απεργια 11 μαιου, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, τραπεζα της ανατολης, απεργια 1 δεκεμβριου, καιρος, σταυροι, απεργια 26 σεπτεμβριου, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, εξτρα, δημοκριτειο, δημοκριτος, εργασια, θητεια, μουσικη, προγραμμα, τηλεφωνο, τραγουδια, email, αγορα, αυγουστος, ασφαλιστικο, αφορμη, βοηθεια, βορεια, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινονται, γραφεια, δηλωσεις, εγγραφες, ευρω, ελλειψη, ελμε, ενεργα, εξετασεις, εξελιξη, ετων, εμποροι, ιδιο, υπηρεσιες, θυσια, κινηση, κικη, κος, λεπτομερειες, λυκειο, ληξη, μηνες, μοναχο, νεο λυκειο, νοσοκομεια, ξενοδοχειο, ποιημα, ομιλος, πεμπτη, προγραμματα, πρωι, ραχηλ, σαββατο, σεζον, σοφια, σιτιση, τιμη, τιμ, τηλ, υλοποιηση, φορα, ασφαλεια, μποφορ, εκδρομη, εξεταστικη, εμφανισεις, ηπειρωτικα, κυριακη, μια φορα, ορχηστρα, travel, πληροφοριες, θανασης, θελω να, θερμοκρασια, βεβαιως, xanthi
Τυχαία Θέματα