Κομοτηνή: 38 υποψήφιοι διευθυντές για Σχολικές Μονάδες

17:51 7/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έληξε χθες Τρίτη στις 3 το μεσημέρι η διορία που είχε δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας για την υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τις διευθυντικές θέσεις των Σχολικών Μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπης. Εικοσιδύο συνολικά τα σχολεία και τριάντα οκτώ οι υποψήφιοι που διεκδικούν διευθυντική θέση. Με βάση την Νομοθεσία δεν μπορούν και οι 38 υποψήφιοι να κάνουν αίτηση

και για τα 22 σχολεία θα πρέπει να είναι είτε εκπαιδευτικοί που έχουν διανύσει μια τριετία σε έναν Τύπο σχολείου ή να δύνανται να συμπληρώσουν το 50% του υποχρεωτικού ωραρίου σ’ αυτό το σχολείο. Επίσης, θα πρέπει στα διαπολιτισμικά σχολεία να διαθέτουν τίτλο γνώσης μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας.

«Ξεκινά σήμερα η αποτίμηση των μορίων για κάθε φάκελο ξεχωριστά. Ακολουθεί το Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο θα ελέγξει και θα αναρτήσει την αποτίμηση αυτών των μετρήσεων. Σε διάστημα τριών ημερών θα μπορεί κάποιος να υποβάλει την ένσταση του εγγράφως.» δήλωσε η κα Μαίρη Κοσμίδου, προϊσταμένη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην ΕΡΤ Κομοτηνής σημειώνοντας ότι «Θα πρέπει οπωσδήποτε μέχρι τις 19 Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα. Ώστε στις 20 Ιουνίου να μπορούν οι Σύλλογοι να συνεδριάσουν και να δώσουν την δική τους αποτίμηση.» Αριθμητικά ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι σχεδόν ίδιος σε σχέση με πριν τρία χρόνια.

«Βλέπω ως άτομο τον εκπαιδευτικό και τον υποψήφιο. Βεβαίως ως γυναίκα έχω δει πολλές φορές έναν κοινωνικό ρατσισμό, για παράδειγμα έναν ρατσισμό στα έγγραφα, πάντα αναγράφονταν η λέξη «Ο διευθυντής» ποτέ η λέξη «Η διευθύντρια», όμως, το έχω ξεπεράσει.» απαντά στο ερώτημα αν οι γυναίκες ή οι άνδρες υπερτερούν αριθμητικά σ΄αυτή τη διαδικασία της αποτίμησης. Όσον αφορά δε για το αν πρόκειται για μια αξιοκρατική διαδικασία σημειώνει «Είναι αξιοκρατική με βάση αυτά που έχουμε ορίσει ότι θα αποτιμηθούν.» προσθέτοντας πως προφανώς υπάρχουν ενστάσεις από πολλούς.

Η ίδια συμμετέχει από το 2002 στις κρίσεις των Εκπαιδευτικών. «Όλες οι διαδικασίες έχουν μια αποτίμηση. Υπάρχει το δικαίωμα των ενστάσεων για εκείνους που δεν συμφωνούν με την αποτίμηση αυτή.» δηλώνει και προσθέτει με νόημα » “Dura Lex sed Lex” δεν μπορεί να υπεισέρχεται το υποκειμενικό κριτήριο. Αλλά εκείνο που μπαίνει από τον Νόμο. Βεβαίως είμαστε άνθρωποι. Θεωρώ μεγάλη την ευθύνη του Υπηρεσιακού στη διαδικασία των συνεντεύξεων. Αν δεν έχεις ζήσει έναν άνθρωπο μέσα στο σχολείο να δεις πως αντιδρά στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας δεν μπορείς να κρίνεις αντικειμενικά.»

Όσον αφορά δε στη διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων σημειώνει «Όταν η καθημερινή μας ζωή στηρίζεται στη λήψη αποφάσεων θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι αποφάσεις μας παίρνονται με καθαρό μυαλό. Είναι πολύ καλό να επιλέγουμε ορθά, να βλέπουμε τι δεν κάναμε σωστά, να το διορθώνουμε, να αξιοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία των εξετάσεων ως διαδικασία αυτοβελτίωσης και αυτοεξέλιξης.»
Φώτο:Μαίρη Κοσμίδου Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα